Sälja bostad

Tio steg till en framgångsrik försäljning

Vår erfarenhet ger dig förutsättningarna för en framgångsrik försäljning. Med utgångspunkt från väl genomarbetade rutiner och metoder, anpassar vi varje försäljning efter säljarens unika förutsättningar. Det finns en hel del att tänka på. Vi tar dig steg för steg genom affären.

RÄTT UTGÅNGSPRIS ÄR A OCH O
För att få bästa möjliga start på din försäljning, måste vi hitta rätt utgångsläge. Rätt pris på din bostad, får marknaden intresserad. Vi börjar med en väl underbyggd värdering.

INFORMATION – KORREKTA UPPGIFTER SKAPAR EN TRYGG AFFÄR
Vid vårt första möte, går vi tillsammans igenom allt en framtida köpare behöver veta om din bostad. Uppriktighet ser till att ni undviker tråkiga, och ofta kostsamma, upplevelser i framtiden.

FOTOGRAFERING – EN BILD SÄGER ALLT
Bra bilder säljer din bostad 24 timmar om dygnet och ger spekulanterna viktig information. Vi bokar tid med vår fotograf så snart som möjligt efter vårt första möte.

MARKNADSFÖRING – RÄTT EXPONERING FÖR RÄTT SPEKULANTER
Vi ser till att din bostad syns där spekulanterna finns – i dagspress, på vår hemsida, i våra skyltfönster, på banker och på Internet. Tillsammans lägger vi upp en plan för marknadsföringen av din bostad. Med korrekt information, bra bilder och tillgång till rätt kanaler ger vi din bostad optimala möjligheter.

MATCHNING – HITTAR SERIÖSA SPEKULANTER
I våra register finns hundratals spekulanter som aktivt söker ny bostad. Redan innan din bostad läggs ut på Internet, får alla som har önskemål motsvarande din bostad ett meddelande.

VISNING – DET ÄR NU DET GÄLLER
Vi förespråkar i första hand enskilda visningar. Mäklaren kan då svara på frågor och visa på möjligheterna under lugna former.

BUDGIVNING
Inte alla försäljningar slutar med budgivning. Men i de fall det inträffar, har mäklaren en viktig roll som opartisk förmedlare. Vi noterar alla bud i en budgivningslista som alla inblandade har rätt att få del av.

KONTRAKT
Vid kontraktsskrivningen upprättas de juridiska handlingar som krävs enligt lag.

BESIKTNING
Hos oss står i de allra flesta fall köparen för besiktningen, vilket skapar trygghet för både säljare och köpare. Vid köparens besiktning finns möjlighet för säljaren att teckna en Dolda fel-försäkring.

TILLTRÄDE
Dagen för överlåtelsen av bostaden, är dagen då köpeskillingen erläggs i sin helhet, eventuella lån som belastar bostaden löses bort och nycklarna överlämnas. En likvidavräkning upprättas av mäklaren. Datum för överlåtelsen bestäms gemensamt redan vid kontraktsskrivningen. I god tid får du en kallelse, som berättar var och när vi träffas.

Mäklarama hjälper dig

Mäklaren kommer tillsammans med dig att gå igenom allt du behöver veta under affärens gång och ser fram emot att guida dig igenom din nästa bostadsaffär.