Stamgatan 13,2 tr, Älvsjö

2690000

TILL SALU

Stamgatan 13,2 tr

Älvsjö

BUDGIVNING PÅGÅR : BUDGIVARE 1 2018-09-03 Kl. 14.35 2 600 000 kr Tag chansen att förvärva denna fina femma. Väldisponerad och med möjlig uthyrningsdel då den har två ingångar. För övrigt finns här 4 sovrum, ljust och rymligt vardagsrum med utgång till inglasad balkong. Ett bra arbetskök med gott om förvaringsutrymmen. Närhet till Stamparken och till områdets butiker. Insynskyddat läge.


INTERIÖR

HALL

Entre genom säkerhetsdörren till den rymliga och möblerbara hallen. Till höger finns ingången mot uthyrningsdelen samt till klädkammaren. Till vänster ligger badrummet och köket. Rakt fram kommer man till vardagsrummet. Ljusa målade väggar och brunmelerat laminatgolv.

KÖK

Elegant kök med gott om förvaring. Arbetsbänkar i brunt laminat. Ljust kakel ovan arbetsbänkarna. Rostfri ho. Diskmaskin Bosch rostfritt. Spis Electrolux rostfritt., Kyl och frys Electrolux rostfritt., Fläkt Gorenje. Dimbar ledbelysning under köksskåp. Tapeetserade ljusa väggar och laminatgolv i brunt.  

VARDAGSRUM

Stort och ljust vardagsrum med utgång till inglasad balkong .Här finns plats för både soffgrupp och matsalsbord. Rejäla fönster som ger bra ljusinsläpp. Vitmålade väggar. Brunmelerat laminatgolv.

SOVRUM 1

Stort sovrum med plats för dubbelsäng. Ljusa målade väggar. Laminatgolv  Fönster med ordentligt ljusinsläpp. Två rejäla garderober kan lämnas kvar om så önskas.

SOVRUM 2

Ett mindre sovrum som kan användas som kontor eller barnrum. Klädkammare. Fönster med ordentligt ljusinsläpp. Målade väggar och laminatgolv.

 BADRUM

Fräscht badrum med blåsvart klinker och vitt kakel. Fond i samma blåsvarta färg som på golvet. Enkel duschvägg. Vägghängd toalett, spegelskåp, handfatt och kommod. Badrummet är stambytt. Tvättpelaren kommer att vara kvar.

UTHYRNINGSDELEN

Uthyrningsdelen består av hall, toalett och två sovrum. Uthyrningsdelen passar också bra för en egen företagare som önskar ha ett kontor i anslutning till bostaden ( avdragsgill )

HALL

Ordentlig hall med plats för avhägning. Målade väggar samt laminatgolv. I hallen finns separat ingång som gör att det finns möjlighet att hyra ut denna del.

TOALETT

Trevlig gästtoalett. Svartblå klinkers.och målade vita väggar. Vägghängd toalett, handfat och spegelskåp. 

SOVRUM 3

Rymligt sovrum med plats för stor säng och arbetsbord. Målade väggar i vitt och laminatgolv. Fönster med bra ljusinsläpp. Här finns också en bra garderob med plats förvaring.

SOVRUM 4

Sovrum med plats för säng och skrivbord. Målade vita väggar och laminatgolv. Fönster med bra ljusinsläpp.

 


LÄGENHETSINFORMATION

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

FASTIGHETSBETECKNING

Sysslingen 2

LÄGENHETSTYP

5 rum och kök 

LÄGENHETSNUMMER

697 föreningens nummer

1201 lantmäteriets nummer

LÄGENHETSYTA

95,0 kvm

VÅNING

02 av 03  ( Hiss finns ej)

AVGIFT

6 311  kr/månad inkl värme, VA, Kabel-TV med basutbud, förråd ( finns i källaren)

ANDELSPROCENT

0,15525

ANDELSPROCENT  KAPITAL

0,15561

ANDELSPROCENT ÅRSAVGIFT

0,15504

INRE FOND

0 ( fonden är borttagen)

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

ca 1150 kr betalas av säljaren

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

ca 450 kr/ lån betalas av köparen

PANTSÄTTNING

Lägenheten är pantsatt

UPPLÅTEN MARK

0

 ÖVRIGA UPPLYSNINGAR

Ovanstående uppgifter är grundade på säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/ spekulant uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och ev. avgiftsförändringar.

Köpare / spekulant är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Väsentliga förändringar i planlösningen är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning i varje enskilt fall. Därför måste man lämna en skriftlig förfrågan vid förändingar i lägenheten.


BYGGNAD

BYGGNADSTYP               Flerbostadshus

BYGGNADSÅR                 1959

FÖNSTER                         3 glasfönster ( ett extra fönster med aluminiumram är pålagt på utsidan)

VENTILATION                   Mekanisk ventilation

TVÄTTSTUGA                  Tvättstuga finns i entren. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, 1                                                                     torktumlare, torkskåp  samt mangel. Grovtvättstuga finns i port 6 

FÖRRÅD                           Förråd finns i källaren

                                        Cykel och barnvagns förråd finns i entren.

FÖRENINGEN KONTOR    Stamgatan 89 , här finns en lokal för trivselklubben för föreningen medlemmar  & styrelsens

                                        kontor


FÖRENINGEN

FÖRENINGENS NAMN

HSB:S Brf Östberga med Org.nr. 702 00 268 16

FÖRVALTARE

Riksbyggen Ekonomicenter, Hyresgruppen, Box 540 721 09 Västerås

HSB:s Brf Östberga är en av Stockholms största och äldsta bostadsrättsföreningar.  Föreningen omfattar ca 855 bostadsrätter samt 3 lokaler med bostadsrätt. Fastighetsbeståndet består av ett stort antal låghus samt 3 punkthus som uppfördes  i slutet av 50-talet runt Stamparken.

Stamparken är en stor park i mitten av Stamgatan som erbjuder en rad rekreationsaktiviteter. Här finns lekplatser, boulebana, parklek, och en rad andra aktiviteter.  Se Stamparkens hemsida    http://www.stamparken.se/.

Alla som bor i föreningen har tillgång till två olika leverantörer av tv, bredband och telefoni - ComHem och Bredbandsbolaget (Fiberanslutning). Det är helt valfritt vilken leverantör och vilka tjänster man är intresserad av.

Det finns en samlingslokal att hyra, i port 70. Tre övernattningsrum finns att hyra inom föreningen, dessa ligger på Stamg. 9 , 33 och 74.  (kostar ca 200 -300 kr beroende på dag).

I föreningen finns ett stort antal P-platser. De kostar 350 kr/mån. Kötid kan förekomma. Det finns vissa möjligheter att parkera längs med gatan och det finns även ett antal "fria" p-platser inom området. För exakta kö-tider kontakta Riksbyggen på tel. 0771 860 860 hyresadministratör, p-platser, 09.30-11-15, 13.00-14.00, e-post boa@riksbyggen.se.

En rad renoveringar har utförts genom åren såsom bl.a. fasader, fönster, balkonger och värmesystem. Föreningen har under den senaste tiden utfört ett omfattande stambyte med badrumsrenovering samt renovering av elsystemet med byte av elmatning, gruppcentraler och elinstallationer, installation av 3-fas. Balkongdörrarna är K-märkta och får ej bytas ut. För tillfället håller föreningen på med markarbeten runt om på Stamgatan.

Föreningen har infört att en överlåtelsebesiktning som måste ske innan en överlåtelse kan godkännas. Syftet med dessa överlåtelsebesiktningar är att föreningen får en inblick i om det har gjorts någon otillåten ombyggnad i lägenheten


PANTSÄTTNING OCH DRIFTSKOSTNADER

Lägenheten är pantsatt

Detta innebär att säljaren har tagit lån med bostaden som säkerhet. Dessa lån löses i sin helhet på tillträdet.

DRIFTSKOSTNADER

Elförbrukning                          445  kr/mån

Försäkring                             374  kr/mån

Avgift                                  6 311  kr/mån

Summa                              7 130  kr/mån   


ENERGIDEKLARATION

Byggnaden där Stamgatan 13,2 tr. finns är energideklarerad.

Energideklarationen är utförd 2012-01-22

Energiprestanda 104 kWh/kvm/år


OMRÅDESBESKRIVNING

Östberga är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Östberga är uppdelat i den sk Gamla Östberga och Östbergahöjden. I Östberga centrum med omnejd finns Coop, restauranger, dagis, skolor, tandläkare mm. I närheten finns Årstafältet som som erbjuder driving range för golf, kolonilotter samt hundgård. På gångavstånd från Östberga finns Lisebergs vårdcentral med apotek.

I norr gränsar Östberga till Årsta i tidigare. Årstalänken och i Årstabergsvägens södra sida; i väster gränsar det till Västberga längs stambanans östra sida. Därefter gränsar den till Solberga vid Västberga begravningsplats. I söder gränsar den till Liseberg i skogsområdet väster om Östbergabackarna och Lisebergs bollplan, Sjöholmsvägen utgör gräns mot Örby Slott och Sparreholmsvägen, Huddingevägen och Bussen


KOMMUNIKATIONER

Östra delen av Östberga, Gamla Östberga, nås med SL:s buss 144 (Gullmarsplan-Fruängen). Östbergahöjden och Östbergabackarna nås med bussarna 168 mot Gullmarsplan och 134 mot Liljeholmen. Med bil kommer man snabbt ut på Södra Länken både mot city och E:4an.

Kollektivtrafik

 • Buss 134 Liljeholmen - Östbergahöjden
 • Buss 144 Fruängen - Gullmarsplan
 • Buss 165 Liljeholmen - Farsta C
 • Buss 168 Gullmarsplan - Östbergahöjden
 • Tvärbanan, Årstafältet


SKOLOR OCH DAGIS

SJÖÄNGSSKOLAN

Sjöängsskolan, byggd 1963, är belägen i norra Älvsjö intill Örby slottspark. Skolan erbjuder förskoleklassverksamhet för 6-åringar, grundskola årskurs 1-9 samt skolbarnsomsorg för barn som är mellan 6 och 12 år gamla.

www.sjoangsskolan.se

STUREBYSKOLAN

Sturebyskolan är en grundskola 1-9  belägen i utkanten av Stockholm. Skolan har cirka 1 000 elever och en personalstyrka på mer än 120 personer.

 Sturebyskolan har ett gott rykte som gör skolan mycket intressant för studenter från olika delar av södra Stockholm. Lärarna är motiverade, ambitiösa och arbetar mycket hårt för att utveckla sig själva i sitt yrke. Elevernas projekt är mycket respekterade och betraktas som bland de bästa i Stockholm.

http://www.sturebyskolan.stockholm.se

ÖSTBERGASKOLAN

Välkommen till Östbergaskolan som är en liten skola med stora möjligheter och ambitioner.Östbergaskolan har en erfaren, välutbildad och stabil lärarkår, där varje pedagog är medveten om sitt uppdrag och är engagerade i elevernas lärande, omsorg och sociala utveckling.

www.ostbergaskolan.se

DAGIS

Treklövern

Gläntan

Humlan

Valrossen


IDROTT OCH FRITID

 • Enskede Rackethall
 • Enskede Ridskola
 • Lisebergs bollplan
 • Årsta Golf
 • Årsta Sportfält


PARKER OCH KULTUR

Parker, kultur och kulturlämningar

 • Parkleken Backen
 • Gamla Göta landsväg
 • Gravfält invid Göta landsväg
 • Kvarnbacken, Örby kvarn
 • Stamparken i Östberga
 • Årstafältet
 • Årstafältets koloniområde
 • Örby slott, med rester av slottsparken


ÖVRIG INFO

 • Brännkyrka kyrka och församling
 • Byggplaner för Årstafältet
 • Byggplaner för Årstastråket
 • Årsta partihallar
 • Älvsjömässan, d.v.s. Stockholmsmässan


BOSTADSFAKTA

 • Adress, Område
  Stamgatan 13,2 tr Älvsjö
 • Boarea 95 kvm
 • Antal rum 5
 • Varav sovrum 4
 • Pris 2690000
 • Pris kommentar Utgångspris !
 • Avgift/mån 6311 / mån
 • Ingår i avgiften
  Värme, Vatten, Kabel-TV grundutbud, förråd
 • Ingår ej i avgiften Elförbrukningen
 • Byggnadsår 1959
 • Våning 02
 • Hiss Nej
 • Lgh.nr 697
 • Lgh.nr. LMV 1201
 • Energiprestanda 104

FASTIGHETSMÄKLARE

 • Elisabet Paschos
 • Reg.Fastighetsmäklar
 • elisabet@maklarama.se
 • FMG-Fastighetsmäklargruppen AB
 • Mäklarama
 • Värmdö Mäklarbyrå
 • www.maklarama.se
 • Sjöholmsvägen 65, 125 71 Älvsjö
 • Telefon: 08-722 03 22
 • Mobil: 070-433 78 97

VISNINGAR

VIKTIGA DOKUMENT


Hör av dig idag för en gratis värdering!

Det är många faktorer att ta hänsyn till för att få en bra värdering.

Copyright © 2016 Mäklarama, Development by SILJAN DESIGN