Stamgatan 9,2 tr, Älvsjö

3050000

TILL SALU

Stamgatan 9,2 tr

Älvsjö

Varmt välkomna till denna ljusa och välplanerade 5:a. Lägenheten har två ingångar vilket innebär möjlighet att hyra ut. Närhet till områdets centrum och till kommunikationer. I närheten finns den fina Stamparken som erbjuder trevliga rekreationsmöjligheter.


INTERIÖR

NÅGRA ORD OM LÄGENHETEN

Charmig och välplanerad 5:a i gott skick Lägenheten har två ingångar vilket innebär att man har möjlighet att hyra ut en del av den. Den lilla delen är utrustad med pentry och kyl mm och kan hyras ut så fort tillträde har skett .

HALL

Entre genom säkerhetsdörren till den rymliga och möblerbara hallen. Till vänster ligger badrummet samt köket och till höger ligger ingången till uthyrningsdelen, den är för tillfället igensatt. Rakt fram kommer man till det luftiga vardagsrummet. Målade ljusa väggar och ljust klinker. Till höger innan vardagsrummet finns en rymlig klädkammare. Infälld belysning i taket.

KÖK

Trevligt kök med ljusa snickerier, spårade luckor, vackra bänkskivor i fint trä och elegant svartgrå kakel ovan arbetsbänkar. Rostfri ho. Belysning under köksskåpen. Diskmaskin Electrolux, Köksfläkt Gorenje . Induktionshäll Electrolux , Ugn Electrolux,  Micro Whirlpool. Här finns plats för ett matbord för 4-6 pers. Eftermiddagssol, Målade väggar i ljusa färger samt fondvägg tapet. Ljust kakel på golvet.     

VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum med plats för en stor soffa samt soffbord. Stora vackra fönster som ger rikligt med ljusinsläpp.  Ljusa väggar. Parkettgolv. Utgång till rejäl inglasad  balkong med trätrall som kommer att vara kvar. Från vardagsrummet kommer man till sovrum 1.

SOVRUM 1

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och andra möbler. Målade ljusa väggar samt en fondvägg i vinrött. Skjutgarderob längs med en del av ena kortväggen. Fönster med eftermiddagssol.

SOVRUM 2

Perfekt som barnrum. Fint laminatgolv. Ljusa väggar. Fönster med eftermiddagssol. Klädkammare.

BADRUM

Fräscht badrum med kakel i vitt och olivfärgat klinker. Fondvägg med olivfärgat kakel. Dessutom finns det mosaik som ger extra prägel. Handfat med kommod och badrumsskåp. Svängbara duschväggar. Vägghängd toalett. Här finns extra vägghängt skåp som kommer att vara kvar. Badrummet är stambytt.Värmegolv, Infälld belysning. Handdukstork. Tvättmaskin Hoover kommer att vara kvar.

UTHYRNINGDELEN

INNERHALL

Från stora hallen till höger kommer man till en innerhall i den sk. uthyrningsdelen. Till vänster finns det garderober och till höger ligger gästtoaletten. Målade väggar och laminatgolv. Här finns ytterligare en entre från trapphuset med säkerhetsdörr.

RUM 3 

Stort rum med plats för både säng och andra möbler. Målade väggar. Parkettgolv. Stora fönster ger rikligt med ljusinsläpp och fin utsikt.

RUM 4

Detta rum är inrett till kök. Här finns pentry , kyl och sittplats .Laminatgolv , målade väggar.

TOALETT

Toalett med målade ljusa väggar och olivfärgat klinkers. Handfat samt spegel. Vägghängd toalett.


LÄGENHETSINFORMATION

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

FASTIGHETSBETECKNING

Sysslingen 2

LÄGENHETSTYP

5 rum och kök samt badrum och gästtoalett

LÄGENHETSYTA

95,0 kvm

VÅNING

02 ( av 03) Hiss finns inte

AVGIFT

6 311  kr/månad inkl värme, VA, Kabel-TV med basutbud, förråd ( finns i källaren)

ANDELSPROCENT

0,15297

ANDELSPROCENT  KAPITAL

0.15561

ANDELSPROCENT ÅRSAVGIFT

0,15478

INRE FOND

0

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

ca 1130 kr  (betalas av säljaren)

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

ca 450 kr/ lån  (betalas av köparen)

PANTSÄTTNING

Lägenheten är pantsatt

ÖVRIGA UPPLYSNINGAR

Ovanstående uppgifter är grundade på säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/ spekulant uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och ev. avgiftsförändringar.

Köpare / spekulant är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Väsentliga förändringar i planlösningen är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning i varje enskilt fall. Därför måste man lämna en skriftlig förfrågan vid förändingar i lägenheten.


BYGGNAD

BYGGNADSTYP               Flerbostadshus

BYGGNADSÅR                 1959

FÖNSTER                         3 glasfönster ( ett extra fönster med aluminiumram är pålagt på utsidan)

VENTILATION                   Mekanisk ventilation

TVÄTTSTUGA                  Tvättstuga finns i källaren. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, 1                                                                  torktumlare, torkskåp  samt mangel. Grovtvättstuga finns i port 6 

FÖRRÅD                           Förråd finns i källaren

                                        Cykel och barnvagns förråd finns i entren.

FÖRENINGEN KONTOR    Stamgatan 89 , här finns en lokal för trivselklubben för föreningen medlemmar  & styrelsens

                                        kontor


FÖRENINGEN

FÖRENINGENS NAMN

HSB:S Brf Östberga med Org.nr. 702 00 268 16

FÖRVALTARE

Riksbyggen Ekonomicenter, Hyresgruppen, Box 540 721 09 Västerås

HSB:s Brf Östberga är en av Stockholms största och äldsta bostadsrättsföreningar.  Föreningen omfattar ca 855 bostadsrätter samt 3 lokaler med bostadsrätt. Fastighetsbeståndet består av ett stort antal låghus samt 3 punkthus som uppfördes  i slutet av 50-talet runt Stamparken.

Stamparken är en stor park i mitten av Stamgatan som erbjuder en rad rekreationsaktiviteter. Här finns lekplatser, boulebana, parklek, och en rad andra aktiviteter.  Se Stamparkens hemsida    http://www.stamparken.se/.

Alla som bor i föreningen har tillgång till två olika leverantörer av tv, bredband och telefoni - ComHem och Bredbandsbolaget (Fiberanslutning). Det är helt valfritt vilken leverantör och vilka tjänster man är intresserad av.

Det finns en samlingslokal att hyra, i port 70. Tre övernattningsrum finns att hyra inom föreningen, dessa ligger på Stamg. 9 , 33 och 74.  (kostar ca 200 -300 kr beroende på dag).

I föreningen finns ett stort antal P-platser. De kostar 350 kr/mån. Kötid kan förekomma. Det finns vissa möjligheter att parkera längs med gatan och det finns även ett antal "fria" p-platser inom området. För exakta kö-tider kontakta Riksbyggen på tel. 0771 860 860 hyresadministratör, p-platser, 09.30-11-15, 13.00-14.00, e-post boa@riksbyggen.se.

En rad renoveringar har utförts genom åren såsom bl.a. fasader, fönster, balkonger och värmesystem. Föreningen har under den senaste tiden utfört ett omfattande stambyte med badrumsrenovering samt renovering av elsystemet med byte av elmatning, gruppcentraler och elinstallationer, installation av 3-fas. Balkongdörrarna är K-märkta och får ej bytas ut. För tillfället håller föreningen på med markarbeten runt om på Stamgatan.

Föreningen har infört att en överlåtelsebesiktning som måste ske innan en överlåtelse kan godkännas. Syftet med dessa överlåtelsebesiktningar är att föreningen får en inblick i om det har gjorts någon otillåten ombyggnad i lägenheten


PANTSÄTTNING OCH DRIFTSKOSTNADER

Lägenheten är pantsatt

Detta innebär att säljaren har tagit lån med bostaden som säkerhet. Dessa lån löses i sin helhet på tillträdet.

DRIFTSKOSTNADER

Elförbrukning                         200 kr/mån

Försäkring                            329  kr/mån

Avgift                                  6 311 kr/mån

Summa                             6 840 kr/mån   


ENERGIDEKLARATION

Byggnaden där Stamgatan 5,1 tr. finns är energideklarerad.

Energideklarationen är utförd 2012-01-22

Energiprestanda 104 kWh/kvm/år


OMRÅDESBESKRIVNING

Östberga är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Östberga är uppdelat i den sk Gamla Östberga och Östbergahöjden. I Östberga centrum med omnejd finns Coop, restauranger, dagis, skolor, tandläkare mm. I närheten finns Årstafältet som som erbjuder driving range för golf, kolonilotter samt hundgård. På gångavstånd från Östberga finns Lisebergs vårdcentral med apotek.

I norr gränsar Östberga till Årsta i tidigare. Årstalänken och i Årstabergsvägens södra sida; i väster gränsar det till Västberga längs stambanans östra sida. Därefter gränsar den till Solberga vid Västberga begravningsplats. I söder gränsar den till Liseberg i skogsområdet väster om Östbergabackarna och Lisebergs bollplan, Sjöholmsvägen utgör gräns mot Örby Slott och Sparreholmsvägen, Huddingevägen och Bussen


KOMMUNIKATIONER

Östra delen av Östberga, Gamla Östberga, nås med SL:s buss 144 (Gullmarsplan-Fruängen). Östbergahöjden och Östbergabackarna nås med bussarna 168 mot Gullmarsplan och 134 mot Liljeholmen. Med bil kommer man snabbt ut på Södra Länken både mot city och E:4an.

Kollektivtrafik

 • Buss 134 Liljeholmen - Östbergahöjden
 • Buss 144 Fruängen - Gullmarsplan
 • Buss 165 Liljeholmen - Farsta C
 • Buss 168 Gullmarsplan - Östbergahöjden
 • Tvärbanan, Årstafältet


SKOLOR OCH DAGIS

SJÖÄNGSSKOLAN

Sjöängsskolan, byggd 1963, är belägen i norra Älvsjö intill Örby slottspark. Skolan erbjuder förskoleklassverksamhet för 6-åringar, grundskola årskurs 1-9 samt skolbarnsomsorg för barn som är mellan 6 och 12 år gamla.

www.sjoangsskolan.se

STUREBYSKOLAN

Sturebyskolan är en grundskola 1-9  belägen i utkanten av Stockholm. Skolan har cirka 1 000 elever och en personalstyrka på mer än 120 personer.

 Sturebyskolan har ett gott rykte som gör skolan mycket intressant för studenter från olika delar av södra Stockholm. Lärarna är motiverade, ambitiösa och arbetar mycket hårt för att utveckla sig själva i sitt yrke. Elevernas projekt är mycket respekterade och betraktas som bland de bästa i Stockholm.

http://www.sturebyskolan.stockholm.se

ÖSTBERGASKOLAN

Välkommen till Östbergaskolan som är en liten skola med stora möjligheter och ambitioner.Östbergaskolan har en erfaren, välutbildad och stabil lärarkår, där varje pedagog är medveten om sitt uppdrag och är engagerade i elevernas lärande, omsorg och sociala utveckling.

www.ostbergaskolan.se

DAGIS

Treklövern

Gläntan

Humlan

Valrossen


IDROTT OCH FRITID

 • Enskede Rackethall
 • Enskede Ridskola
 • Lisebergs bollplan
 • Årsta Golf
 • Årsta Sportfält


PARKER OCH KULTUR

Parker, kultur och kulturlämningar

 • Parkleken Backen
 • Gamla Göta landsväg
 • Gravfält invid Göta landsväg
 • Kvarnbacken, Örby kvarn
 • Stamparken i Östberga
 • Årstafältet
 • Årstafältets koloniområde
 • Örby slott, med rester av slottsparken


ÖVRIG INFO

 • Brännkyrka kyrka och församling
 • Byggplaner för Årstafältet
 • Byggplaner för Årstastråket
 • Årsta partihallar
 • Älvsjömässan, d.v.s. Stockholmsmässan


BOSTADSFAKTA

 • Adress, Område
  Stamgatan 9,2 tr Älvsjö
 • Boarea 95 kvm
 • Antal rum 5
 • Varav sovrum 0
 • Pris 3050000
 • Pris kommentar eller högstbjudande !
 • Avgift/mån 6311 / mån
 • Ingår i avgiften
  Värme, Vatten,, Kabel-TV, grundutbud , källare
 • Ingår ej i avgiften Hushållsel
 • Byggnadsår 1959
 • Våning 02
 • Hiss Nej
 • Lgh.nr 681
 • Lgh.nr. LMV 1201
 • Energiprestanda 104

FASTIGHETSMÄKLARE

 • Elisabet Paschos
 • Reg.Fastighetsmäklar
 • elisabet@maklarama.se
 • FMG-Fastighetsmäklargruppen AB
 • Mäklarama
 • Värmdö Mäklarbyrå
 • www.maklarama.se
 • Sjöholmsvägen 65, 125 71 Älvsjö
 • Telefon: 08-722 03 22
 • Mobil: 070-433 78 97

VISNINGAR

VIKTIGA DOKUMENT


Hör av dig idag för en gratis värdering!

Det är många faktorer att ta hänsyn till för att få en bra värdering.

Copyright © 2016 Mäklarama, Development by SILJAN DESIGN