Stamgatan 21, bv, Älvsjö

1995000

TILL SALU

Stamgatan 21, bv

Älvsjö

Högsta Bud: 2 010 000 kr


INTERIÖR

NÅGRA ORD OM LÄGENHETEN

Varmt välkomna till denna eleganta och smakfullt renoverade bostadsrätt. Här erbjuds tre rymliga rum i fil samt ett bra arbetskök. Balkongen ligger i sydvästläge och har utsikt över Örby villaområde. Närhet till Stamparken, Östberga Torg samt kommunikationer. Lägenheten är genomgående renoverad med vitmattlackerad ekparkett och väggarna målade i Stockholmsvitt. Infälld belysning i hela lägenheten.

HALL 

Entre genom den ljusa säkerhetsdörren ( Prodoor)  till hallen. Till höger ligger vardagsrummet samt ett av lägenhetens sovrum. Rakt fram till vänster kommer man till badrummet och direkt till vänster ligger lägenhetens andra sovrum via en innerhall. På golvet ligger svart klinkers med golvvärme. Målade väggar. Här finns plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i garderoben rakt fram i hallen.

KÖK

Köket renoverades 2017 med luckor i högglans och bänkskivor i vit laminat med inslag av grått. Gott om förvaring. Stora eleganta beige kakelplattor ovan ena arbetsbänken. Rostfri ho. Ledbelysning under köksskåpen. Den maskinella utrustningen består av integrerad Kyl/Frys och diskmaskin. Ugn med induktionshäll samt micro. Målade väggar och parkettgolv. Notera att det finns en öppning mellan kök och sovrum 2.  

VARDAGSRUM

Ombonat vardagsrum med plats för soffgrupp samt soffbord. Här finns också plats för ett matsalsbord om så önskas. Stora vackra fönster som ger rikligt med ljusinsläpp. Parkett och målade ljusa väggar. Här finns en dekorationsspis som kan lämnas kvar efter överenskommelse.

SOVRUM 1

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och andra möbler. Ljusa målade väggar, parkett. Stora fönster ger bra med ljus. Utgång till den rymliga balkongen som har utsikt över Örby Villområde. Här finns en stor garderob med skjutdörrar         ( kommer eventuellt att vara kvar).

SOVRUM 2

På andra sidan hallen finns ett stort sovrum med plats för dubbelsäng. Ljusa målade väggar, parkettgolv. Här finns en garderob som kommer att vara kvar.

BADRUM

Fräscht, stambytt badrum med  klinkers i orangegult och kakel i vitt. Turkos fondvägg. Dusch. Enkel duschvägg. Handfat och spegelskåp. Vägghängd toalett. Tvättmaskin kommer att vara kvar. Infälld belysning.


LÄGENHETSINFORMATION

FASTIGHETSTYP

Flerbostadshus

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

LÄGENHETSTYP

3 rum och kök och badrum

LÄGENHETSNUMMER

621 föreningen nummer

1002 Lantmäteriets nummer

LÄGENHETSYTA

62 kvm

VÅNING

BV i entren. Om man står på balkongen så är man en trappa upp.

AVGIFT

4 387  kr/månad inkl värme, VA, Kabel-TV med basutbud, förråd samt bredband

ANDELSPROCENT

0,10319

ANDELSPROCENT  KAPITAL

0,10502

ANDELSPROCENT ÅRSAVGIFT

0,10444

INRE FOND

0 kr

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

ca 1160 kr betalas av säljaren

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

ca 450 kr/ lån betalas av köparen

PANTSÄTTNING

Lägenheten är pantsatt

UPPLÅTEN MARK

0

ÖVRIGA UPPLYSNINGAR

Ovanstående uppgifter är grundade på säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/ spekulant uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och ev. avgiftsförändringar.

Köpare / spekulant är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Väsentliga förändringar i planlösningen är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning i varje enskilt fall. Därför måste man lämna en skriftlig förfrågan vid förändingar i lägenheten.


BYGGNAD

BYGGNADSTYP       Flerbostadshus

BYGGNADSÅR         1959

FÖNSTER                 3 glasfönster (extra fönster pålagt utifrån)

VENTILATION            Mekanisk ventilation

ÖVRIGT                    Tvättstuga finns i porten bredvid. Tvättstugan är utrustad med två maskiner, två torktumlare, torkskåp                    samt mangel. Tvättstugan är renoverad i samband med fastighetens stambyte som skedde                                              2009-2011   

FÖRRÅD                  Förråd finns i källaren. Det finns cykel/barnvagsförråd i entren.

                                 Grovtvättstuga finns i port nr 6

Bredbandsbolaget/Telenor - Ny information/Nytt avtal

Vid kontakt med Bredbandsbolaget, uppge att HSB Östberga har gruppanslutningsavtal med dom. I detta avtal ingår fritt bredband, 250/250 Mbit/sek. Samt telefoni, Mini.


FÖRENINGEN

FÖRENINGENS NAMN

HSB:S Brf Östberga med Org.nr. 702 00 268 16

FÖRVALTARE

Riksbyggen Ekonomicenter, Hyresgruppen, Box 540 721 09 Västerås

HSB:s Brf Östberga är en av Stockholms största och äldsta bostadsrättsföreningar.  Föreningen omfattar ca 855 bostadsrätter samt 3 lokaler med bostadsrätt. Fastighetsbeståndet består av ett stort antal låghus samt 3 punkthus som uppfördes  i slutet av 50-talet runt Stamparken.

Stamparken är en stor park i mitten av Stamgatan som erbjuder en rad rekreationsaktiviteter. Här finns lekplatser, boulebana, parklek, och en rad andra aktiviteter.  Se Stamparkens hemsida    http://www.stamparken.se/.

Alla som bor i föreningen har tillgång till två olika leverantörer av tv, bredband och telefoni - ComHem och Bredbandsbolaget (Fiberanslutning). Det är helt valfritt vilken leverantör och vilka tjänster man är intresserad av.

Det finns en samlingslokal att hyra, i port 70. Tre övernattningsrum finns att hyra inom föreningen, dessa ligger på Stamg. 9 , 33 och 74.  (kostar ca 200 -300 kr beroende på dag).

I föreningen finns ett stort antal P-platser. De kostar 375 kr/mån. Kötid kan förekomma. Det finns vissa möjligheter att parkera längs med gatan och det finns även ett antal "fria" p-platser inom området. För exakta kö-tider kontakta Riksbyggen på tel. 0771 860 860 hyresadministratör, p-platser, 09.30-11-15, 13.00-14.00, e-post boa@riksbyggen.se.

En rad renoveringar har utförts genom åren såsom bl.a. fasader, fönster, balkonger och värmesystem. Föreningen har under den senaste tiden utfört ett omfattande stambyte med badrumsrenovering samt renovering av elsystemet med byte av elmatning, gruppcentraler och elinstallationer, installation av 3-fas. Balkongdörrarna är K-märkta och får ej bytas ut. För tillfället håller föreningen på med markarbeten runt om på Stamgatan.

Föreningen har infört att en överlåtelsebesiktning som måste ske innan en överlåtelse kan godkännas. Syftet med dessa överlåtelsebesiktningar är att föreningen får en inblick i om det har gjorts någon otillåten ombyggnad i lägenheten


PANTSÄTTNING OCH DRIFTSKOSTNADER

PANTSÄTTNING

Lägenheten är pantsatt

Detta innebär att säljaren har tagit lån med bostaden som säkerhet. Dessa lån löses i sin helhet eller byter säkerhet i samband med tillträdet.

DRIFTSKOSTNADER

Elförbrukning                                  300 kr / mån

Försäkring                                      200 kr/ mån

Avgift                                           4 387 kr/ mån

Summa                                        4 887 kr/mån

NOTERA: Driftskostnaderna är individuella för varje familj.


ENERGIDEKLARATION

Byggnaden där Stamgatan 21 BV. finns är energideklarerad.

Energideklarationen är utförd 2012-01-22

Energiprestanda 124 kWh/kvm/år


OMRÅDESBESKRIVNING

Östberga är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Östberga är uppdelat i den sk Gamla Östberga och Östbergahöjden. I Östberga centrum med omnejd finns Coop, restauranger, dagis, skolor, tandläkare mm. I närheten finns Årstafältet som som erbjuder driving range för golf, kolonilotter samt hundgård. På gångavstånd från Östberga finns Lisebergs vårdcentral med apotek.

I norr gränsar Östberga till Årsta i tidigare. Årstalänken och i Årstabergsvägens södra sida; i väster gränsar det till Västberga längs stambanans östra sida. Därefter gränsar den till Solberga vid Västberga begravningsplats. I söder gränsar den till Liseberg i skogsområdet väster om Östbergabackarna och Lisebergs bollplan, Sjöholmsvägen utgör gräns mot Örby Slott och Sparreholmsvägen, Huddingevägen och Bussen


KOMMUNIKATIONER

Östra delen av Östberga, Gamla Östberga, nås med SL:s buss 144 (Gullmarsplan-Fruängen). Östbergahöjden och Östbergabackarna nås med bussarna 168 mot Gullmarsplan och 134 mot Liljeholmen. Med bil kommer man snabbt ut på Södra Länken både mot city och E:4an.

Med Buss 144 når man Gamla Östberga inom ca 10 min. Hållplats Tussmötevägen.

Kollektivtrafik

 • Buss 134 Liljeholmen - Östbergahöjden
 • Buss 144 Fruängen - Gullmarsplan
 • Buss 165 Liljeholmen - Farsta C
 • Buss 168 Gullmarsplan - Östbergahöjden
 • Tvärbanan, Årstafältet


SKOLOR OCH DAGIS

SJÖÄNGSSKOLAN

Sjöängsskolan, byggd 1963, är belägen i norra Älvsjö intill Örby slottspark. Skolan erbjuder förskoleklassverksamhet för 6-åringar, grundskola årskurs 1-9 samt skolbarnsomsorg för barn som är mellan 6 och 12 år gamla.

www.sjoangsskolan.se

STUREBYSKOLAN

Sturebyskolan är en grundskola 1-9  belägen i utkanten av Stockholm. Skolan har cirka 1 000 elever och en personalstyrka på mer än 120 personer.

 Sturebyskolan har ett gott rykte som gör skolan mycket intressant för studenter från olika delar av södra Stockholm. Lärarna är motiverade, ambitiösa och arbetar mycket hårt för att utveckla sig själva i sitt yrke. Elevernas projekt är mycket respekterade och betraktas som bland de bästa i Stockholm.

http://www.sturebyskolan.stockholm.se

ÖSTBERGASKOLAN

Välkommen till Östbergaskolan som är en liten skola med stora möjligheter och ambitioner.Östbergaskolan har en erfaren, välutbildad och stabil lärarkår, där varje pedagog är medveten om sitt uppdrag och är engagerade i elevernas lärande, omsorg och sociala utveckling.

www.ostbergaskolan.se

DAGIS

Treklövern

Gläntan

Humlan

Valrossen


IDROTT OCH FRITID

 • Enskede Rackethall
 • Enskede Ridskola
 • Lisebergs bollplan
 • Årsta Golf
 • Årsta Sportfält


PARKER OCH KULTUR

Parker, kultur och kulturlämningar

 • Parkleken Backen
 • Gamla Göta landsväg
 • Gravfält invid Göta landsväg
 • Kvarnbacken, Örby kvarn
 • Stamparken i Östberga
 • Årstafältet
 • Årstafältets koloniområde
 • Örby slott, med rester av slottsparken


BOSTADSFAKTA

 • Adress, Område
  Stamgatan 21, bv Älvsjö
 • Boarea 62 kvm
 • Antal rum 3
 • Varav sovrum 2
 • Pris 1995000
 • Pris kommentar som utgångspris.
 • Avgift/mån 4387 / mån
 • Ingår i avgiften
  Värme, Vatten, Kabel-TV Grund, Bredband, Förråd
 • Ingår ej i avgiften Hushållsel
 • Byggnadsår
 • Våning BV
 • Hiss Nej
 • Lgh.nr 621
 • Lgh.nr. LMV 1002
 • Energiprestanda 124

FASTIGHETSMÄKLARE

 • Elisabet Paschos
 • Reg.Fastighetsmäklar
 • elisabet@maklarama.se
 • FMG-Fastighetsmäklargruppen AB
 • Mäklarama
 • Värmdö Mäklarbyrå
 • www.maklarama.se
 • Sjöholmsvägen 65, 125 71 Älvsjö
 • Telefon: 08-722 03 22
 • Mobil: 070-433 78 97

VISNINGAR

BUDGIVNING

 • HÖGSTA BUDET: 2

  BEGÄRT PRIS:

VIKTIGA DOKUMENT


Hör av dig idag för en gratis värdering!

Det är många faktorer att ta hänsyn till för att få en bra värdering.

Copyright © 2016 Mäklarama, Development by SILJAN DESIGN