Stamgatan 36,2 tr, Älvsjö

2050000

TILL SALU

Stamgatan 36,2 tr

Älvsjö

SÅLD FÖR 2 200 000 kr


INTERIÖR

NÅGRA ORD OM LÄGENHETEN

Varmt välkomna till denna ljusa och väldisponerade lägenhet om 69,5 kvm. Här kan man njuta av två bra sovrum, rymligt vardagsrum samt stambytt badrum. Från köks och sovrumsfönster ser man ut över Stamparken. I Stamparken finns förskola, en mängd lekredskap och klätterställningar i olika storlekar, bollplan samt flera grillplatser. Området har goda bussförbindelser samt ett trevligt centrum. Tvättstuga finns i porten.

HALL 

Entré till den rymliga hallen med avhägningsmöjligheter. Till vänster ligger badrummet samt köket. Rakt fram kommer man till det generösa vardagsrummet. Ljust laminatgolv. Målade väggar. Här finns rymliga garderober med gott om förvaring.

KÖK

Charmigt kök med ljus köksinredning och gott om förvaringsmöjligheter. Arbetsbänkar i laminat samt rostfri ho. Blått  kakel ovan arbetsbänkarna. Electrolux Kyl/Frys, Belysning under köksskåpen, Köksfläkt Selectro, Häll Whirlpool, Diskmaskin Electrolux, Inbyggd Ugn Electrolux, Inbyggd Micro Whirlpool, Laminatgolv och målade väggar. Här finns plats för ett matbord för 6-8 personer.

VARDAGSRUM

Generöst vardagsrum med plats för soffgrupp samt matsalsmöbel. Stora vackra fönster ger rikligt med ljusinsläpp. Original parkett och målade väggar. Här finns en fondvägg i vinrött. Utgång till rejäl balkong i soligt sydvästläge. Balkongmattan kommer att vara kvar. Utsikt över Stamparken.

SOVRUM 1

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och andra möbler. Målade väggar och parkettgolv. Här finns en rymlig klädkammare med gott om förvaring. Utsikt över Stamparken.

SOVRUM 2

Perfekt som barnrum eller arbetsrum. Målade väggar. Ljust laminatgolv. Klädkammare. Utsikt över Stamparken.

BADRUM

Fräscht, stambytt badrum med ljust kakel och cremefärgat klinkers. Dusch. Handfat med kommod. Spegel med infälld belysning. Vägghängd toalett.

FÖRRÅD

Förråd finns i källaren


LÄGENHETSINFORMATION

UPPLÅTELSEFORM 

Bostadsrätt 

FASTIGHETSBETECKNING 

Stamgatan 11 

LÄGENHETSTYP 

3 rum och kök  

LÄGENHETSNUMMER 

391 föreningens nummer 

1201 lantmäteriets nummer 

LÄGENHETSYTA 

69,5 kvm 

VÅNING 

02 av 03 ( Hiss finns ej) 

AVGIFT 

4 812  kr/månad inkl värme, VA, Kabel-TV basutbud, förråd ( finns i källaren) , bredband via Bredbandsbolaget.

ANDELSPROCENT

0,11319 

ANDELSPROCENT  KAPITAL 

0,11516 

ANDELSPROCENT ÅRSAVGIFT 

0,11456 

INRE FOND 

ÖVERLÅTELSEAVGIFT 

ca 1160 kr betalas av säljaren 

PANTSÄTTNINGSAVGIFT 

ca 450 kr/ lån betalas av köparen 

PANTSÄTTNING 

Lägenheten är ej pantsatt 

UPPLÅTEN MARK 

0  

ÖVRIGA UPPLYSNINGAR 

Ovanstående uppgifter är grundade på säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/ spekulant uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och ev. avgiftsförändringar.  Köpare / spekulant är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Väsentliga förändringar i planlösningen är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning i varje enskilt fall. Därför måste man lämna en skriftlig förfrågan vid förändringar i lägenheten.


BYGGNAD

BYGGNADSTYP        Flerbostadshus

BYGGNADSÅR          1958

FASTIGHETSBETECKNING Stamgatan 11

FÖNSTER                  3 glasfönster ( extra fönster med aluminiumram pålagt på utsidan)

VENTILATION             Mekanisk ventilation

ÖVRIGT                     Tvättstuga finns i porten. Tvättstugan är utrustad med två maskiner, två torktumlare,                                                          torkskåp samt mangel. Tvättstugan är renoverad i samband med fastighetens badrum som skedde                       2009-2011

FÖRRÅD                    Förråd finns i källaren. Det finns även cykel/barnvags förråd i entren.

 GROVTVÄTTSTUGA    Grovtvättstuga finns i port 6


FÖRENINGEN

FÖRENINGENS NAMN

HSB:S Brf Östberga med Org.nr. 702 00 268 16

FÖRVALTARE

Riksbyggen Ekonomicenter, Hyresgruppen, Box 540 721 09 Västerås

HSB:s Brf Östberga är en av Stockholms största och äldsta bostadsrättsföreningar.  Föreningen omfattar ca 855 bostadsrätter samt 3 lokaler med bostadsrätt. Fastighetsbeståndet består av ett stort antal låghus samt 3 punkthus som uppfördes  i slutet av 50-talet runt Stamparken.

Stamparken är en stor park i mitten av Stamgatan som erbjuder en rad rekreationsaktiviteter. Här finns lekplatser, boulebana, parklek, och en rad andra aktiviteter.  Se Stamparkens hemsida    http://www.stamparken.se/.

Alla som bor i föreningen har tillgång till två olika leverantörer av tv, bredband och telefoni - ComHem och Bredbandsbolaget (Fiberanslutning). Det är helt valfritt vilken leverantör och vilka tjänster man är intresserad av.

Det finns en samlingslokal att hyra, i port 70. Tre övernattningsrum finns att hyra inom föreningen, dessa ligger på Stamg. 9 , 33 och 74.  (kostar ca 200 -300 kr beroende på dag).

I föreningen finns ett stort antal P-platser. De kostar 350 kr/mån. Kötid kan förekomma. Det finns vissa möjligheter att parkera längs med gatan och det finns även ett antal "fria" p-platser inom området. För exakta kö-tider kontakta Riksbyggen på tel. 0771 860 860 hyresadministratör, p-platser, 09.30-11-15, 13.00-14.00, e-post boa@riksbyggen.se.

En rad renoveringar har utförts genom åren såsom bl.a. fasader, fönster, balkonger och värmesystem. Föreningen har under den senaste tiden utfört ett omfattande stambyte med badrumsrenovering samt renovering av elsystemet med byte av elmatning, gruppcentraler och elinstallationer, installation av 3-fas. Balkongdörrarna är K-märkta och får ej bytas ut. För tillfället håller föreningen på med markarbeten runt om på Stamgatan.

Föreningen har infört att en avflyttningskontroll som måste ske innan en överlåtelse kan godkännas. Syftet med dessa kontroller är att föreningen får en inblick i om det har gjorts någon otillåten ombyggnad i lägenheten


PANTSÄTTNING OCH DRIFTSKOSTNADER

PANTSÄTTNING

Lägenheten är ej pantsatt. Detta innebär att det ej finns lån på bostadsrätten.

DRIFTSKOSTNADER

Elförbrukning                        300 kr/mån

Försäkring                            120  kr/mån

Avgift                                  4 812 kr/mån 

Summa                               5 232  kr/mån

Obs! Notera att driftskostnaderna är individuella.

Bredband ingår via gruppavtal med Bredbandsbolaget)


ENERGIDEKLARATION

Byggnaden där Stamgatan 36, 2 tr. finns är energideklarerad.

Energideklarationen är utförd 2012-01-22

Energiprestanda 109 kWh/kvm/år


OMRÅDESBESKRIVNING

Östberga är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Östberga är uppdelat i den sk Gamla Östberga och Östbergahöjden. I Östberga centrum med omnejd finns Coop, restauranger, dagis, skolor, tandläkare mm. I närheten finns Årstafältet som som erbjuder driving range för golf, kolonilotter samt hundgård. På gångavstånd från Östberga finns Lisebergs vårdcentral med apotek.

I norr gränsar Östberga till Årsta i tidigare. Årstalänken och i Årstabergsvägens södra sida; i väster gränsar det till Västberga längs stambanans östra sida. Därefter gränsar den till Solberga vid Västberga begravningsplats. I söder gränsar den till Liseberg i skogsområdet väster om Östbergabackarna och Lisebergs bollplan, Sjöholmsvägen utgör gräns mot Örby Slott och Sparreholmsvägen, Huddingevägen och Bussen


KOMMUNIKATIONER

Östra delen av Östberga, Gamla Östberga, nås med SL:s buss 144 (Gullmarsplan-Fruängen). Östbergahöjden och Östbergabackarna nås med bussarna 168 mot Gullmarsplan och 134 mot Liljeholmen. Med bil kommer man snabbt ut på Södra Länken både mot city och E:4an.

Kollektivtrafik

 • Buss 134 Liljeholmen - Östbergahöjden
 • Buss 144 Fruängen - Gullmarsplan
 • Buss 165 Liljeholmen - Farsta C
 • Buss 168 Gullmarsplan - Östbergahöjden
 • Tvärbanan, Årstafältet


SKOLOR OCH DAGIS

SJÖÄNGSSKOLAN

Sjöängsskolan, byggd 1963, är belägen i norra Älvsjö intill Örby slottspark. Skolan erbjuder förskoleklassverksamhet för 6-åringar, grundskola årskurs 1-9 samt skolbarnsomsorg för barn som är mellan 6 och 12 år gamla.

www.sjoangsskolan.se

STUREBYSKOLAN

Sturebyskolan är en grundskola 1-9  belägen i utkanten av Stockholm. Skolan har cirka 1 000 elever och en personalstyrka på mer än 120 personer.

 Sturebyskolan har ett gott rykte som gör skolan mycket intressant för studenter från olika delar av södra Stockholm. Lärarna är motiverade, ambitiösa och arbetar mycket hårt för att utveckla sig själva i sitt yrke. Elevernas projekt är mycket respekterade och betraktas som bland de bästa i Stockholm.

http://www.sturebyskolan.stockholm.se

ÖSTBERGASKOLAN

Välkommen till Östbergaskolan som är en liten skola med stora möjligheter och ambitioner.Östbergaskolan har en erfaren, välutbildad och stabil lärarkår, där varje pedagog är medveten om sitt uppdrag och är engagerade i elevernas lärande, omsorg och sociala utveckling.

www.ostbergaskolan.se

DAGIS

Treklövern

Gläntan

Humlan

Valrossen


IDROTT OCH FRITID

 • Enskede Rackethall
 • Enskede Ridskola
 • Lisebergs bollplan
 • Årsta Golf, på Årstafältet finns en Driving Range,  http://www.arstagolf.se/driving-range/
 • Årsta Sportfält


PARKER OCH KULTUR

Parker, kultur och kulturlämningar

 • Parkleken Backen
 • Gamla Göta landsväg
 • Gravfält invid Göta landsväg
 • Kvarnbacken, Örby kvarn
 • Stamparken i Östberga
 • Årstafältet
 • Årstafältets koloniområde
 • Örby slott, med rester av slottsparken


ÖVRIG INFO

 • Brännkyrka kyrka och församling
 • Byggplaner för Årstafältet
 • Byggplaner för Årstastråket
 • Årsta partihallar
 • Älvsjömässan, d.v.s. Stockholmsmässan


BOSTADSFAKTA

 • Adress, Område
  Stamgatan 36,2 tr Älvsjö
 • Boarea 69.5 kvm
 • Antal rum 3
 • Varav sovrum 2
 • Pris 2050000
 • Pris kommentar Som utgångspris.
 • Avgift/mån 4812 / mån
 • Ingår i avgiften
  Värme, Vatten, Kabel-TV Grund, Bredband, Förråd
 • Ingår ej i avgiften Hushållselen
 • Byggnadsår 1958
 • Våning 02
 • Hiss Nej
 • Lgh.nr 391
 • Lgh.nr. LMV 1201
 • Energiprestanda 109

FASTIGHETSMÄKLARE

 • Elisabet Paschos
 • Reg.Fastighetsmäklar
 • elisabet@maklarama.se
 • FMG-Fastighetsmäklargruppen AB
 • Mäklarama
 • Värmdö Mäklarbyrå
 • www.maklarama.se
 • Sjöholmsvägen 65, 125 71 Älvsjö
 • Telefon: 08-722 03 22
 • Mobil: 070-433 78 97

VISNINGAR

BUDGIVNING

 • HÖGSTA BUDET: 2

  BEGÄRT PRIS:

VIKTIGA DOKUMENT


Hör av dig idag för en gratis värdering!

Det är många faktorer att ta hänsyn till för att få en bra värdering.

Copyright © 2016 Mäklarama, Development by SILJAN DESIGN