Stamgatan 41,2 tr, Älvsjö

2050000

TILL SALU

Stamgatan 41,2 tr

Älvsjö

Varmt välkomna till denna fina och ljusa 3:a på plan 2 med utsikt över Örby Villaområde. Här kan ni njuta av ett stort vardagsrum, rymligt kök, helkaklat badrum samt två bra sovrum . Fem min gångväg till bussen, närhet till grönområden samt med bil till flera köpcentrum. I närheten finns dessutom den stora Stamparken där både barn och stora njuter av trevliga rekreationer.


INTERIÖR

NÅGRA ORD OM LÄGENHETEN

Varmt välkomna till denna ljusa och väldisponerade bostadsrätt. Lägenheten erbjuder ett rymligt vardagsrum med utgång till balkong i soligt sydvästläge.Vidare finns det två bra sovrum samt ett ordentligt kök med sittplats för 6-8 personer. Från balkongen kan man njuta av trevlig utsikt över Örby villa område. Stambytt badrum. 

HALL 

Entre genom säkerhetsdörren till den rymliga och möblerbara hallen. Här finns plats för avhängning. Till höger ligger badrummet samt köket. Rakt fram finner man det rymliga vardagsrummet. På golvet ligger stenmönstrat laminatgolv i grått och väggarna är målade ljusa färger. 3 platsbyggda garderober med gott om förvaring.   

KÖK

Kök i bok med mycket goda förvaringsmöjligheter. Arbetsbänkar i massivt trä med infälld ho och sjösten ovanför.   Belysning under köksskåpen. Keramisk spishäll och inbyggnadsugn.Övriga vitvaror, kyl, frys, ,fläkt och diskmaskin är i rostfritt stål från Electrolux. Stenmönstrat laminatgolv i grått , målade ljusa väggar. Här finns plats för ett matbord för 6-8 personer. Från matplatsen har man utsikt över Stamgatan.       

VARDAGSRUM

Generöst vardagsrum med plats för en stor soffa samt soffbord. Här finns också plats för ett matsalsbord om så önskas. Stora vackra fönster som ger rikligt med ljusinsläpp. Ekparkett , ljusa väggar. Utgång till rejäl balkong med sol under en stor del av dagen. På balkonggolvet ligger trätrall som kommer att vara kvar.

SOVRUM 1

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och andra möbler. Målade väggar och laminatgolv. Utsikt över Stamgatan från sovrumsfönstret. Längs ena kortväggen finns en 3 dörrars originalgarderob.

SOVRUM 2

Perfekt som barnrum eller arbetsrum. Tapetserade väggar och laminatgolv. Klädkammare. Fönster med utsikt över Stamgatan.

BADRUM

Stambytt badrum med vitt kakel och blåsvart klinker. Dessutom finns här en fondvägg i samma blåsvarta färg. Badkar, handfat och spegel ovan. På motsatta väggen finns ett större spegelskåp.. Här finns också en Tvättmaskin Whirlpool från 2013 som kommer att vara kvar. Vägghängd toalett. Infällda spotlights i taket med dimmer. 


LÄGENHETSINFORMATION

FASTIGHETSTYP

Flerbostadshus

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

LÄGENHETSTYP

3 rum och kök och badrum

LÄGENHETSNUMMER

511  föreningen nummer

1203 Lantmäteriets nummer

LÄGENHETSYTA

69,5 kvm

VÅNING

02 ( 03)

AVGIFT

4 813  kr/månad inkl värme, VA, Kabel-TV med basutbud, förråd, bredband gruppanslutning Bredbandsbolaget

ANDELSPROCENT

0,11489

ANDELSPROCENT  KAPITAL

0,11516

ANDELSPROCENT ÅRSAVGIFT

0,11476

INRE FOND

0 kr

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

ca 1150 kr betalas av säljaren

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

ca 450 kr/ lån betalas av köparen

PANTSÄTTNING

Lägenheten är pantsatt

UPPLÅTEN MARK

0

ÖVRIGA UPPLYSNINGAR 

Ovanstående uppgifter är grundade på säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/ spekulant uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och ev. avgiftsförändringar.  Köpare / spekulant är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Väsentliga förändringar i planlösningen är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning i varje enskilt fall. Därför måste man lämna en skriftlig förfrågan vid förändringar i lägenheten.


BYGGNAD

BYGGNADSTYP       Flerbostadshus

BYGGNADSÅR         1959

FASTIGHETSBETECKNING: Sysslingen 2

TVÄTTSTUGA         Tvättstuga finns i entren i port 45. Tvättstugan är utrustad med två maskiner, två torktumlare,                                     torkskåp samt mangel.

FÖRRÅD                   Förråd samt matförråd  finns i källaren.Det finns även cykel/barnvagsförråd i entren.

                                 Ny grovtvättstuga finns i port 6

FÖNSTER                 3 glasfönster ( Extra fönster i aluminium pålagt utifrån)

VENTILATION          Mekanisk 


FÖRENINGEN

FÖRENINGENS NAMN

HSB:S Brf Östberga med Org.nr. 702 00 268 16

FÖRVALTARE

Riksbyggen Ekonomicenter, Hyresgruppen, Box 540 721 09 Västerås

HSB:s Brf Östberga är en av Stockholms största och äldsta bostadsrättsföreningar.  Föreningen omfattar ca 855 bostadsrätter samt 3 lokaler med bostadsrätt. Fastighetsbeståndet består av ett stort antal låghus samt 3 punkthus som uppfördes  i slutet av 50-talet runt Stamparken.

Stamparken är en stor park i mitten av Stamgatan som erbjuder en rad rekreationsaktiviteter. Här finns lekplatser, boulebana, parklek, och en rad andra aktiviteter.  Se Stamparkens hemsida    http://www.stamparken.se/.

Alla som bor i föreningen har tillgång till två olika leverantörer av tv, bredband och telefoni - ComHem och Bredbandsbolaget (Fiberanslutning). Det är helt valfritt vilken leverantör och vilka tjänster man är intresserad av.

Det finns en samlingslokal att hyra, i port 70. Tre övernattningsrum finns att hyra inom föreningen, dessa ligger på Stamg. 9 , 33 och 74.  (kostar ca 200 -300 kr beroende på dag).

I föreningen finns ett stort antal P-platser. De kostar 350 kr/mån. Kötid kan förekomma. Det finns vissa möjligheter att parkera längs med gatan och det finns även ett antal "fria" p-platser inom området. För exakta kö-tider kontakta Riksbyggen på tel. 0771 860 860 hyresadministratör, p-platser, 09.30-11-15, 13.00-14.00, e-post boa@riksbyggen.se.

En rad renoveringar har utförts genom åren såsom bl.a. fasader, fönster, balkonger och värmesystem. Föreningen har under den senaste tiden utfört ett omfattande stambyte med badrumsrenovering samt renovering av elsystemet med byte av elmatning, gruppcentraler och elinstallationer, installation av 3-fas. Balkongdörrarna är K-märkta och får ej bytas ut. För tillfället håller föreningen på med markarbeten runt om på Stamgatan.

Föreningen har infört att en avflyttningskontroll som måste ske innan en överlåtelse kan godkännas. Syftet med dessa kontroller är att föreningen får en inblick i om det har gjorts någon otillåten ombyggnad i lägenheten

Föreningen har nyligen satt igång med elektronisk passersystem.


PANTSÄTTNING OCH DRIFTSKOSTNADER

PANTSÄTTNING

Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att det finns lån på bostadsrätten.

DRIFTSKOSTNADER

Elförbrukning                        250 kr/mån

Försäkring                            150 kr/mån

Avgift                                  4 812 kr/mån 

Summa                               5 212  kr/mån

Obs! Notera att driftskostnaderna är individuella.

Bredband ingår i avgiften via gruppanslutning med Bredbandsbolaget.


ENERGIDEKLARATION

Byggnaden där Stamgatan 41.2 tr. finns är energideklarerad.

Energideklarationen är utförd 2012-01-22

Energiprestanda 120 kWh/kvm/år


OMRÅDESBESKRIVNING

Östberga är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Östberga är uppdelat i den sk Gamla Östberga och Östbergahöjden. I Östberga centrum med omnejd finns Coop, restauranger, dagis, skolor, tandläkare mm. I närheten finns Årstafältet som som erbjuder driving range för golf, kolonilotter samt hundgård. På gångavstånd från Östberga finns Lisebergs vårdcentral med apotek.

I norr gränsar Östberga till Årsta i tidigare. Årstalänken och i Årstabergsvägens södra sida; i väster gränsar det till Västberga längs stambanans östra sida. Därefter gränsar den till Solberga vid Västberga begravningsplats. I söder gränsar den till Liseberg i skogsområdet väster om Östbergabackarna och Lisebergs bollplan, Sjöholmsvägen utgör gräns mot Örby Slott och Sparreholmsvägen, Huddingevägen och Bussen


KOMMUNIKATIONER

Östra delen av Östberga, Gamla Östberga, nås med SL:s buss 144 (Gullmarsplan-Fruängen). Östbergahöjden och Östbergabackarna nås med bussarna 168 mot Gullmarsplan och 134 mot Liljeholmen. Med bil kommer man snabbt ut på Södra Länken både mot city och E:4an.

Kollektivtrafik

 • Buss 134 Liljeholmen - Östbergahöjden
 • Buss 144 Fruängen - Gullmarsplan
 • Buss 165 Liljeholmen - Farsta C
 • Buss 168 Gullmarsplan - Östbergahöjden
 • Tvärbanan, Årstafältet


SKOLOR OCH DAGIS

SJÖÄNGSSKOLAN

Sjöängsskolan, byggd 1963, är belägen i norra Älvsjö intill Örby slottspark. Skolan erbjuder förskoleklassverksamhet för 6-åringar, grundskola årskurs 1-9 samt skolbarnsomsorg för barn som är mellan 6 och 12 år gamla.

www.sjoangsskolan.se

STUREBYSKOLAN

Sturebyskolan är en grundskola 1-9  belägen i utkanten av Stockholm. Skolan har cirka 1 000 elever och en personalstyrka på mer än 120 personer.

 Sturebyskolan har ett gott rykte som gör skolan mycket intressant för studenter från olika delar av södra Stockholm. Lärarna är motiverade, ambitiösa och arbetar mycket hårt för att utveckla sig själva i sitt yrke. Elevernas projekt är mycket respekterade och betraktas som bland de bästa i Stockholm.

http://www.sturebyskolan.stockholm.se

ÖSTBERGASKOLAN

Välkommen till Östbergaskolan som är en liten skola med stora möjligheter och ambitioner.Östbergaskolan har en erfaren, välutbildad och stabil lärarkår, där varje pedagog är medveten om sitt uppdrag och är engagerade i elevernas lärande, omsorg och sociala utveckling.

www.ostbergaskolan.se

DAGIS

Treklövern

Gläntan

Humlan

Valrossen


IDROTT OCH FRITID

 • Enskede Rackethall
 • Enskede Ridskola
 • Lisebergs bollplan
 • Årsta Golf, på Årstafältet finns en Driving Range,  http://www.arstagolf.se/driving-range/
 • Årsta Sportfält


PARKER OCH KULTUR

Parker, kultur och kulturlämningar

 • Parkleken Backen
 • Gamla Göta landsväg
 • Gravfält invid Göta landsväg
 • Kvarnbacken, Örby kvarn
 • Stamparken i Östberga
 • Årstafältet
 • Årstafältets koloniområde
 • Örby slott, med rester av slottsparken


ÖVRIG INFO

 • Brännkyrka kyrka och församling
 • Byggplaner för Årstafältet
 • Byggplaner för Årstastråket
 • Årsta partihallar
 • Älvsjömässan, d.v.s. Stockholmsmässan


BOSTADSFAKTA

 • Adress, Område
  Stamgatan 41,2 tr Älvsjö
 • Boarea 69.5 kvm
 • Antal rum 3
 • Varav sovrum 2
 • Pris 2050000
 • Pris kommentar Som utgångspris.
 • Avgift/mån 4812 / mån
 • Ingår i avgiften
  Värme, Vatten, Kabel-TV Grund, Förråd, Bredband.
 • Ingår ej i avgiften Hushållsel
 • Byggnadsår 1958
 • Våning 02
 • Hiss Nej
 • Lgh.nr 511
 • Lgh.nr. LMV 1203
 • Energiprestanda 120

FASTIGHETSMÄKLARE

 • Elisabet Paschos
 • Reg.Fastighetsmäklar
 • elisabet@maklarama.se
 • FMG-Fastighetsmäklargruppen AB
 • Mäklarama
 • Värmdö Mäklarbyrå
 • www.maklarama.se
 • Sjöholmsvägen 65, 125 71 Älvsjö
 • Telefon: 08-722 03 22
 • Mobil: 070-433 78 97

VISNINGAR

 • Öppen visning. Varmt välkomna.
  2020-03-22 12:00 - 13:00

VIKTIGA DOKUMENT


Hör av dig idag för en gratis värdering!

Det är många faktorer att ta hänsyn till för att få en bra värdering.

Copyright © 2016 Mäklarama, Development by SILJAN DESIGN