Stamgatan 74,3 tr, Älvsjö

1995000

TILL SALU

Stamgatan 74,3 tr

Älvsjö

Härlig 4:a på Stamgatans bästa läge. Bra planlösning, kök med ordentlig matplats och stort vardagsrum. Balkongen ligger i perfekt solläge och med trevlig utsikt över Stamparken. Stambytt fräscht badrum samt gästtoalett Lugnt och barnvänligt område. Dagis finns i parken.


INTERIÖR

NÅGRA ORD OM LÄGENHETEN

Välkomna till denna fina 4:a på Stamgatans bästa läge.  Bra planlösning, kök med ordentlig matplats och stort vardagsrum. Balkongen ligger i perfekt solläge och med trevlig utsikt över Stamparken. Stambytt fräscht badrum samt gästtoalett. Lugnt och barnvänligt område. Dagis finns i parken.

HALL 

Entre genom säkerhetsdörren till den möblerbara hallen. Här finns plats för både avhängning och hallmöbler.  Till vänster ligger ingången till gästtoaletten och ett av sovrummen och till höger ligger badrummet samt köket. Målade väggar och mörkt laminatgolv. Välbehållen platsbyggd originalgarderob. Rakt fram kommer man till vardagsrummet. 

KÖK

Fräscht och modernt kök med ljusa luckor och gott om förvaring. Rostfri ho och arbetsbänkar i trä. Tufft mosik i rött ovan arbetsbänkar. Häll Ikea, Fläkt Ikea, Kyl och Frys Bosch, Inbyggd Ugn Ikea, Inbyggd Micro Ikea,  Diskmaskin Bosch. Allt från. Ljusa målade väggar samt mörkt laminatgolv. Sittplats med plats för 4-6 personer.  Belysning under skåp.    

VARDAGSRUM

Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med original parkettgolv och ljusa väggar.  Stora fönster ger ljus och rymd. Utgång till en rejäl inglasad balkong med bästa solläge och härlig utsikt över Stamparken. Fin fondtapet vid matsalsdelen. Från vardagsrummet kommer man till Sovrum 1.

MASTER BEDROOM (sovrum 1)

Stort rum med plats för dubbelsäng och annat möblemang. Längs ena kortväggen finns en origtinalgarderob. Ljusa väggar och mörkt laminatgolv. Ena väggen är klädd med en fondtapet.  Fönster med bra ljusinsläpp.

SOVRUM 2

Stort och rymligt sovrum direkt till vänster i entren som passar bra som barnrum eller gästrum. Ljusa väggar och mörkt laminatgolv. Originalgarderob .
Stort fönster med utsikt över parken , ger rikligt med ljusinsläpp. 

LITEN INNERHALL

Till vänster i entren ligger en liten innerhall med plats för skor och förvaring. Därifrån når man sovrum 2 samt gästtoaletten,

SOVRUM 3

Rymligt sovrum som ligger i anslutning till köket. Ljusa målade väggar. Mörkt laminatgolv. Klädkammare . Fönster med bra ljusinsläpp.

GÄSTTOALETT

Gästtoalett med vitmålade väggar och gult klinkers. Handfat, badrumsskåp, vägghängd toalett IFÖ.  Hylla med god förvaring.

BADRUM

Stambytt helkaklat badrum. Vitt kakel och gult klinkers. Fondvägg i gult. Enkel duschvägg. Handfat, spegelskåp ovan handfat. Oras Nova dusch. FM Mattson blandare. Vägghängd toalett. Tvättmaskinen kommer att vara kvar, , Värmegolv.


LÄGENHETSINFORMATION

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

LÄGENHETSTYP

4 rum och kök och badrum, gästtoalett

LÄGENHETSNUMMER

033    föreningens nummer

1303  lantmäteriets nummer

LÄGENHETSYTA

86,00 kvm

VÅNING

03 av 03( Hiss finns ej)

AVGIFT

5 813 kr/månad inkl värme, VA, Kabel-TV med basutbud, föreningen har avtal med Bredbandsbolaget ang. Bredband.

ANDELSPROCENT

0,13818

ANDELSPROCENT  KAPITAL

0,14055

ANDELSPROCENT ÅRSAVGIFT

 0,013977

INRE FOND

0  kr

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

ca 1150 kr betalas av säljaren

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

ca 450 kr/ lån betalas av köparen

PANTSÄTTNING

Lägenheten är pantsatt

UPPLÅTEN MARK

0

ÖVRIGA UPPLYSNINGAR

Ovanstående uppgifter är grundade på säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/ spekulant uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och ev. avgiftsförändringar.

Köpare / spekulant är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Väsentliga förändringar i planlösningen är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning i varje enskilt fall. Därför måste man lämna en skriftlig förfrågan vid förändingar i lägenheten.


BYGGNAD

BYGGNADSTYP        Flerbostadshus

BYGGNADSÅR          1960

FÖNSTER                   3 glasfönster

VENTILATION             Mekanisk ventilation

ÖVRIGT                      Tvättstuga finns i port 70. Tvättstugan är utrustad med två maskiner, två torktumlare, torkskåp                                         samt mangel.

FÖRRÅD                    Förråd samt matförråd  finns i källaren. Det finns även cykel/barnvagsförråd i entren.

                                   Grovtvättstuga finns i port 6 

Bredbandsbolaget/Telenor - Ny information/Nytt avtal

Vid kontakt med Bredbandsbolaget, uppge att HSB Östberga har gruppanslutningsavtal med dom. I detta avtal ingår fritt bredband, 250/250 Mbit/sek. Samt telefoni, Mini.


FÖRENINGEN

FÖRENINGENS NAMN

HSB:S Brf Östberga med Org.nr. 702 00 268 16

FÖRVALTARE

Riksbyggen Ekonomicenter, Hyresgruppen, Box 540 721 09 Västerås

HSB:s Brf Östberga är en av Stockholms största och äldsta bostadsrättsföreningar.  Föreningen omfattar ca 855 bostadsrätter samt 3 lokaler med bostadsrätt. Fastighetsbeståndet består av ett stort antal låghus samt 3 punkthus som uppfördes  i slutet av 50-talet runt Stamparken.

Stamparken är en stor park i mitten av Stamgatan som erbjuder en rad rekreationsaktiviteter. Här finns lekplatser, boulebana, parklek, och en rad andra aktiviteter.  Se Stamparkens hemsida    http://www.stamparken.se/.

Alla som bor i föreningen har tillgång till två olika leverantörer av tv, bredband och telefoni - ComHem och Bredbandsbolaget (Fiberanslutning). Det är helt valfritt vilken leverantör och vilka tjänster man är intresserad av.

Det finns en samlingslokal att hyra, i port 70. Tre övernattningsrum finns att hyra inom föreningen, dessa ligger på Stamg. 9 , 33 och 74.  (kostar ca 200 -300 kr beroende på dag).

I föreningen finns ett stort antal P-platser. De kostar 350 kr/mån. Kötid kan förekomma. Det finns vissa möjligheter att parkera längs med gatan och det finns även ett antal "fria" p-platser inom området. För exakta kö-tider kontakta Riksbyggen på tel. 0771 860 860 hyresadministratör, p-platser, 09.30-11-15, 13.00-14.00, e-post boa@riksbyggen.se.

En rad renoveringar har utförts genom åren såsom bl.a. fasader, fönster, balkonger och värmesystem. Föreningen har under den senaste tiden utfört ett omfattande stambyte med badrumsrenovering samt renovering av elsystemet med byte av elmatning, gruppcentraler och elinstallationer, installation av 3-fas. Balkongdörrarna är K-märkta och får ej bytas ut. För tillfället håller föreningen på med markarbeten runt om på Stamgatan.

Föreningen har infört att en överlåtelsebesiktning som måste ske innan en överlåtelse kan godkännas. Syftet med dessa överlåtelsebesiktningar är att föreningen får en inblick i om det har gjorts någon otillåten ombyggnad i lägenheten


PANTSÄTTNING OCH DRIFTSKOSTNADER

PANTSÄTTNING

Lägenheten är pantsatt vilket innebär att säljarna har lån på bostadsrätten

DRIFTSKOSTNADER

Elförbrukning                         500 kr / mån

Försäkring                             227 kr / mån

Avgift                                  5 813 kr / mån

Summa                              6 540 kr /mån  


ENERGIDEKLARATION

Byggnaden där Stamgatan 74, 1 tr. finns är energideklarerad.

Energideklarationen är utförd 2012-01-22

Energiprestanda 109 kWh/kvm/år


OMRÅDESBESKRIVNING

Östberga är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Östberga är uppdelat i den sk Gamla Östberga och Östbergahöjden. I Östberga centrum med omnejd finns Coop, restauranger, dagis, skolor, tandläkare mm. I närheten finns Årstafältet som som erbjuder driving range för golf, kolonilotter samt hundgård. På gångavstånd från Östberga finns Lisebergs vårdcentral med apotek.

I norr gränsar Östberga till Årsta i tidigare. Årstalänken och i Årstabergsvägens södra sida; i väster gränsar det till Västberga längs stambanans östra sida. Därefter gränsar den till Solberga vid Västberga begravningsplats. I söder gränsar den till Liseberg i skogsområdet väster om Östbergabackarna och Lisebergs bollplan, Sjöholmsvägen utgör gräns mot Örby Slott och Sparreholmsvägen, Huddingevägen och Bussen


KOMMUNIKATIONER

Östra delen av Östberga, Gamla Östberga, nås med SL:s buss 144 (Gullmarsplan-Fruängen). Östbergahöjden och Östbergabackarna nås med bussarna 168 mot Gullmarsplan och 134 mot Liljeholmen. Med bil kommer man snabbt ut på Södra Länken både mot city och E:4an.

Kollektivtrafik

 • Buss 134 Liljeholmen - Östbergahöjden
 • Buss 144 Fruängen - Gullmarsplan
 • Buss 165 Liljeholmen - Farsta C
 • Buss 168 Gullmarsplan - Östbergahöjden
 • Tvärbanan, Årstafältet


SKOLOR OCH DAGIS

SJÖÄNGSSKOLAN

Sjöängsskolan, byggd 1963, är belägen i norra Älvsjö intill Örby slottspark. Skolan erbjuder förskoleklassverksamhet för 6-åringar, grundskola årskurs 1-9 samt skolbarnsomsorg för barn som är mellan 6 och 12 år gamla.

www.sjoangsskolan.se

STUREBYSKOLAN

Sturebyskolan är en grundskola 1-9  belägen i utkanten av Stockholm. Skolan har cirka 1 000 elever och en personalstyrka på mer än 120 personer.

 Sturebyskolan har ett gott rykte som gör skolan mycket intressant för studenter från olika delar av södra Stockholm. Lärarna är motiverade, ambitiösa och arbetar mycket hårt för att utveckla sig själva i sitt yrke. Elevernas projekt är mycket respekterade och betraktas som bland de bästa i Stockholm.

http://www.sturebyskolan.stockholm.se

ÖSTBERGASKOLAN

Välkommen till Östbergaskolan som är en liten skola med stora möjligheter och ambitioner.Östbergaskolan har en erfaren, välutbildad och stabil lärarkår, där varje pedagog är medveten om sitt uppdrag och är engagerade i elevernas lärande, omsorg och sociala utveckling.

www.ostbergaskolan.se

DAGIS

Treklövern

Gläntan

Humlan

Valrossen


IDROTT OCH FRITID

 • Enskede Rackethall
 • Enskede Ridskola
 • Lisebergs bollplan
 • Årsta Golf
 • Årsta Sportfält


PARKER OCH KULTUR

Parker, kultur och kulturlämningar

 • Parkleken Backen
 • Gamla Göta landsväg
 • Gravfält invid Göta landsväg
 • Kvarnbacken, Örby kvarn
 • Stamparken i Östberga
 • Årstafältet
 • Årstafältets koloniområde
 • Örby slott, med rester av slottsparken


BOSTADSFAKTA

 • Adress, Område
  Stamgatan 74,3 tr Älvsjö
 • Boarea 86 kvm
 • Antal rum 4
 • Varav sovrum 3
 • Pris 1995000
 • Pris kommentar Som utgångspris !
 • Avgift/mån 5813 / mån
 • Ingår i avgiften
  Värme, Vatten, Kabel-TV grundutbud, Bredband, Förråd
 • Ingår ej i avgiften Hushållsel
 • Byggnadsår 1960
 • Våning 03
 • Hiss Nej
 • Lgh.nr 033
 • Lgh.nr. LMV 1303
 • Energiprestanda 109

FASTIGHETSMÄKLARE

 • Elisabet Paschos
 • Reg.Fastighetsmäklar
 • elisabet@maklarama.se
 • FMG-Fastighetsmäklargruppen AB
 • Mäklarama
 • Värmdö Mäklarbyrå
 • www.maklarama.se
 • Sjöholmsvägen 65, 125 71 Älvsjö
 • Telefon: 08-722 03 22
 • Mobil: 070-433 78 97

VISNINGAR

 • Öppen visning , varm välkomna på visningen.
  2019-03-31 12:00 - 13:00
 • Öppen visning , varm välkomna på visningen.
  2019-04-1 18:00 - 18:30

VIKTIGA DOKUMENT


Hör av dig idag för en gratis värdering!

Det är många faktorer att ta hänsyn till för att få en bra värdering.

Copyright © 2016 Mäklarama, Development by SILJAN DESIGN