Stamgatan 50, 1 tr, Älvsjö

2450000

TILL SALU

Stamgatan 50, 1 tr

Älvsjö

Perfekt boende för er som söker en rymlig femma med två ingångar. Välplanerad , fina ytskikt, utsikt över Stamparken från balkongen. Möjlig uthyrningsdel! Närhet till Stamgatans centrum och till kommunikationer.


INTERIÖR

NÅGRA ORD OM LÄGENHETEN

Fint renoverad femma på bekväma plan ett. Uthyrningsdelen har egen ingång och egen toalett. Riktigt fint kök i retrostil. Exklusiv Smegugn. Lägenheten erbjuder fyra bra sovrum och ett rejält vardagsrum. Rymlig balkong med utsikt mot parken.

HALL

Entre genom säkerhetsdörren till den rymliga och möblerbara hallen. Till vänster ligger badrummet samt kök och till höger ligger ingången till uthyrningsdelen. Rakt fram kommer man till det luftiga vardagsrummet. Ljusa väggar och ekparkett. Till höger finns även lägenhetens klädkammare.

KÖK

Fräscht renoverat kök med ljusa snickerier och gott om förvaringsmöjligheter. Bänksskivor i laminat och trä. Ljusgrönt kakel ovan ena arbetsbänken. Rostfri ho.  Kyl och frys LG,  Spis SMEG, Inductionshäll Gorenje, Fläkt Ikea, Belysning under skåpen,  Ekparkett och tapet. Här finns plats för ett matbord för 4-6 personer.         

VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum med plats för en stor soffa samt soffbord. Stora vackra fönster som ger rikligt med ljusinsläpp. Parkett , ljusa väggar samt fondtapet.  Utgång till inglasad balkong med förmiddagssol. 

SOVRUM 1

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och andra möbler. Fondtapet , för övrigt ljusa väggar . Ekparkett.  Eftermiddagssol. Garderob ( kommer att vara kvar)

SOVRUM 2

Perfekt som barnrum. Ljusa väggar. Ekparkett.  Klädkammare. Eftermiddagssol

BADRUM

Fint stambytt badrum , vitt kakel och cremefärgat klinkers samt fondvägg i sama färg.  Duschvägg.  Handfat, kommod,  och spegelskåp. Vägghängd toalett. Förberett för tvättmaskin. Dusch och blandare Oras. Tvättmaskinen KOMMER EJ att lämnas kvar.

UTHYRNINGDELEN

INNERHALL

Från stora hallen till höger kommer man till en innerhall i den sk. uthyrningsdelen. Till höger ligger gästtoaletten. Ljusa väggar och ekparkett.  Här finns också en separat entre.

RUM 3

Stort rum med plats för både säng och andra möbler. Ljusa väggar och ekparkett.  Bra fönster ger rikligt med ljusinsläpp. Utsikt över Stamparken.

RUM 4

Ett mindre sovrum med ljusa väggar  och ekparkett. Fönster som ger bra ljusinsläpp.Utsikt över Stamparken. Används idag som klädvårdsrum.

TOALETT

Toalett med målade väggar och trägolv. Handfat, kommod och badrumsskåp. Vägghängd toalett.


LÄGENHETSINFORMATION

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

LÄGENHETSTYP

5 rum och kök och badrum

LÄGENHETSNUMMER

205    föreningens nummer

1101  lantmäteriets nummer

LÄGENHETSYTA

95,00 kvm

VÅNING

01 av 03( Hiss finns ej)

AVGIFT

6 109 kr/månad inkl värme, VA, Kabel-TV med basutbud

ANDELSPROCENT

0,14808

ANDELSPROCENT  KAPITAL

0,15069

ANDELSPROCENT ÅRSAVGIFT

 0,14983

INRE FOND

0  kr

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

ca 1150 kr betalas av säljaren

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

ca 450 kr/ lån betalas av köparen

PANTSÄTTNING

Lägenheten är pantsatt

UPPLÅTEN MARK

0

ÖVRIGA UPPLYSNINGAR

Ovanstående uppgifter är grundade på säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/ spekulant uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och ev. avgiftsförändringar.

Köpare / spekulant är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Väsentliga förändringar i planlösningen är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning i varje enskilt fall. Därför måste man lämna en skriftlig förfrågan vid förändingar i lägenheten.


BYGGNAD

BYGGNADSTYP       Flerbostadshus

BYGGNADSÅR         1957

FASTIGHETSBETECKNING: Stamtavlan 5

TVÄTTSTUGA            Tvättstuga finns i porten bredvid. Den är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare,               .                                  mangel och torkskåp.

FÖRRÅD                    Förråd samt matförråd  finns i källaren.Det finns även cykel/barnvagsförråd i entren.

                                  Grovtvättstuga finns på i port 6

FÖNSTER                 3 glasfönster ( Extra fönster i aluminium pålagt utifrån)

VENTILATION           Mekanisk

Bredbandsbolaget/Telenor - Ny information/Nytt avtal

Vid kontakt med Bredbandsbolaget, uppge att HSB Östberga har gruppanslutningsavtal med dom. I detta avtal ingår fritt bredband, 250/250 Mbit/sek. Samt telefoni, Mini.


FÖRENINGEN

FÖRENINGENS NAMN

HSB:S Brf Östberga med Org.nr. 702 00 268 16

FÖRVALTARE

Riksbyggen Ekonomicenter, Hyresgruppen, Box 540 721 09 Västerås

HSB:s Brf Östberga är en av Stockholms största och äldsta bostadsrättsföreningar.  Föreningen omfattar ca 855 bostadsrätter samt 3 lokaler med bostadsrätt. Fastighetsbeståndet består av ett stort antal låghus samt 3 punkthus som uppfördes  i slutet av 50-talet runt Stamparken.

Stamparken är en stor park i mitten av Stamgatan som erbjuder en rad rekreationsaktiviteter. Här finns lekplatser, boulebana, parklek, och en rad andra aktiviteter.  Se Stamparkens hemsida    http://www.stamparken.se/.

Alla som bor i föreningen har tillgång till två olika leverantörer av tv, bredband och telefoni - ComHem och Bredbandsbolaget (Fiberanslutning). Det är helt valfritt vilken leverantör och vilka tjänster man är intresserad av.

Det finns en samlingslokal att hyra, i port 70. Tre övernattningsrum finns att hyra inom föreningen, dessa ligger på Stamg. 9 , 33 och 74.  (kostar ca 200 -300 kr beroende på dag).

I föreningen finns ett stort antal P-platser. De kostar 350 kr/mån. Kötid kan förekomma. Det finns vissa möjligheter att parkera längs med gatan och det finns även ett antal "fria" p-platser inom området. För exakta kö-tider kontakta Riksbyggen på tel. 0771 860 860 hyresadministratör, p-platser, 09.30-11-15, 13.00-14.00, e-post boa@riksbyggen.se.

En rad renoveringar har utförts genom åren såsom bl.a. fasader, fönster, balkonger och värmesystem. Föreningen har under den senaste tiden utfört ett omfattande stambyte med badrumsrenovering samt renovering av elsystemet med byte av elmatning, gruppcentraler och elinstallationer, installation av 3-fas. Balkongdörrarna är K-märkta och får ej bytas ut. För tillfället håller föreningen på med markarbeten runt om på Stamgatan.

Föreningen har infört att en överlåtelsebesiktning som måste ske innan en överlåtelse kan godkännas. Syftet med dessa överlåtelsebesiktningar är att föreningen får en inblick i om det har gjorts någon otillåten ombyggnad i lägenheten


PANTSÄTTNING OCH DRIFTSKOSTNADER

Lägenheten är pantsatt

Detta innebär att säljaren har tagit lån med bostaden som säkerhet. Dessa lån löses i sin helhet på tillträdet.

DRIFTSKOSTNADER

Notera att dessa driftskostnaderas baseras på 2 vuxnaoch med utökat urval vad gäller bredbandet

Elförbrukning                         214  kr/mån

Bredband                              800  kr/ mån  ( utökat urval)

Försäkring                             170  kr/mån

Avgift                                  6 109  kr/mån

Summa                              7 293  kr/mån


ENERGIDEKLARATION

Byggnaden där Stamgatan 52,2 tr. finns är energideklarerad.

Energideklarationen är utförd 2012-01-22

Energiprestanda 133 kWh/kvm/år


OMRÅDESBESKRIVNING

Östberga är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Östberga är uppdelat i den sk Gamla Östberga och Östbergahöjden. I Östberga centrum med omnejd finns Coop, restauranger, dagis, skolor, tandläkare mm. I närheten finns Årstafältet som som erbjuder driving range för golf, kolonilotter samt hundgård. På gångavstånd från Östberga finns Lisebergs vårdcentral med apotek.

I norr gränsar Östberga till Årsta i tidigare. Årstalänken och i Årstabergsvägens södra sida; i väster gränsar det till Västberga längs stambanans östra sida. Därefter gränsar den till Solberga vid Västberga begravningsplats. I söder gränsar den till Liseberg i skogsområdet väster om Östbergabackarna och Lisebergs bollplan, Sjöholmsvägen utgör gräns mot Örby Slott och Sparreholmsvägen, Huddingevägen och Bussen


KOMMUNIKATIONER

Östra delen av Östberga, Gamla Östberga, nås med SL:s buss 144 (Gullmarsplan-Fruängen). Östbergahöjden och Östbergabackarna nås med bussarna 168 mot Gullmarsplan och 134 mot Liljeholmen. Med bil kommer man snabbt ut på Södra Länken både mot city och E:4an.

Kollektivtrafik

 • Buss 134 Liljeholmen - Östbergahöjden
 • Buss 144 Fruängen - Gullmarsplan
 • Buss 165 Liljeholmen - Farsta C
 • Buss 168 Gullmarsplan - Östbergahöjden
 • Tvärbanan, Årstafältet


SKOLOR OCH DAGIS

SJÖÄNGSSKOLAN

Sjöängsskolan, byggd 1963, är belägen i norra Älvsjö intill Örby slottspark. Skolan erbjuder förskoleklassverksamhet för 6-åringar, grundskola årskurs 1-9 samt skolbarnsomsorg för barn som är mellan 6 och 12 år gamla.

www.sjoangsskolan.se

STUREBYSKOLAN

Sturebyskolan är en grundskola 1-9  belägen i utkanten av Stockholm. Skolan har cirka 1 000 elever och en personalstyrka på mer än 120 personer.

 Sturebyskolan har ett gott rykte som gör skolan mycket intressant för studenter från olika delar av södra Stockholm. Lärarna är motiverade, ambitiösa och arbetar mycket hårt för att utveckla sig själva i sitt yrke. Elevernas projekt är mycket respekterade och betraktas som bland de bästa i Stockholm.

http://www.sturebyskolan.stockholm.se

ÖSTBERGASKOLAN

Välkommen till Östbergaskolan som är en liten skola med stora möjligheter och ambitioner.Östbergaskolan har en erfaren, välutbildad och stabil lärarkår, där varje pedagog är medveten om sitt uppdrag och är engagerade i elevernas lärande, omsorg och sociala utveckling.

www.ostbergaskolan.se

DAGIS

Treklövern

Gläntan

Humlan

Valrossen


IDROTT OCH FRITID

 • Enskede Rackethall
 • Enskede Ridskola
 • Lisebergs bollplan
 • Årsta Golf
 • Årsta Sportfält


PARKER OCH KULTUR

Parker, kultur och kulturlämningar

 • Parkleken Backen
 • Gamla Göta landsväg
 • Gravfält invid Göta landsväg
 • Kvarnbacken, Örby kvarn
 • Stamparken i Östberga
 • Årstafältet
 • Årstafältets koloniområde
 • Örby slott, med rester av slottsparken


ÖVRIG INFO

 • Brännkyrka kyrka och församling
 • Byggplaner för Årstafältet
 • Byggplaner för Årstastråket
 • Årsta partihallar
 • Älvsjömässan, d.v.s. Stockholmsmässan


BOSTADSFAKTA

 • Adress, Område
  Stamgatan 50, 1 tr Älvsjö
 • Boarea 95 kvm
 • Antal rum 5
 • Varav sovrum 4
 • Pris 2450000
 • Pris kommentar Utgångspris !
 • Avgift/mån 6109 / mån
 • Ingår i avgiften
  Värme, Vatten, Kabel-TV,grundutbud, bredband , förråd
 • Ingår ej i avgiften Hushållsel
 • Byggnadsår 1957
 • Våning 01
 • Hiss Nej
 • Lgh.nr 205
 • Lgh.nr. LMV 1101
 • Energiprestanda 133

FASTIGHETSMÄKLARE

 • Elisabet Paschos
 • Reg.Fastighetsmäklar
 • elisabet@maklarama.se
 • FMG-Fastighetsmäklargruppen AB
 • Mäklarama
 • Värmdö Mäklarbyrå
 • www.maklarama.se
 • Sjöholmsvägen 65, 125 71 Älvsjö
 • Telefon: 08-722 03 22
 • Mobil: 070-433 78 97

VISNINGAR

VIKTIGA DOKUMENT


Hör av dig idag för en gratis värdering!

Det är många faktorer att ta hänsyn till för att få en bra värdering.

Copyright © 2016 Mäklarama, Development by SILJAN DESIGN