Stamgatan 10, 3 tr, Älvsjö

2490000

TILL SALU

Stamgatan 10, 3 tr

Älvsjö

Budgivare 1 2 300 000 kr 10/10 - 2108 Kl. 10:37 Tag chansen att förvärva denna fina femma. Väldisponerad och med möjlig uthyrningsdel då den har två ingångar. För övrigt finns här 4 sovrum, ljust och rymligt vardagsrum med utgång till balkong. Ett bra arbetskök med gott om förvaringsutrymmen. Närhet till Stamparken och till områdets butiker.


LÄGENHETSBESKRIVNING

NÅGRA ORD OM LÄGENHETEN

Ljus och välplanerad 5:a i högt och insynskyddat läge. Rymligt vardagsrum med utgång till balkong som ligger i sydöst. Från köket har man utsikt över den fina Stamparken. Lägenheten har två ingångar vilket innebär uthyrningsmöjlighet .

HALL 

Entre till den rymliga och möblerbara hallen. Till höger ligger badrummet samt kök och till vänster ligger ingången till uthyrningsdelen. Rakt fram kommer man till det vardagsrummet. Här finns också ingången till en klädkammare. Laminatgolv samt tapetserade väggar. Säkerhetsdörr.

KÖK

Charmigt och ljust kök med hemtrevlig känsla. Arbetsbänkar i rostfritt stål och laminat. Rostfri ho. Kakel över ena arbetsbänken. Spis med häll Elektrohelios. Kyl och Frys Zanussi. Fläkt Franke. Vitmålade väggar, laminatgolv. Här finns plats för ett matbord för 4-6 pers. Eftermiddags och kvällssol.        

VARDAGSRUM

Luftigt och ljust vardagsrum med plats för soffgrupp, soffbord och andra möbler. Stora vackra fönster som ger rikligt med ljusinsläpp. Utgång till rejäl balkong som ligger i sydöst. Parkettgolv samt tapetserade vita väggar.

SOVRUM 1

Stort sovrum som idag används som matsal. Här finns plats för både dubbelsäng och andra möbler. Platsbyggd originalgarderob. Tapetserade väggar och plastmatta. Eftermiddags och kvällsol. Utsikt över Stamparken.

SOVRUM 2

Perfekt som barnrum. Tapet och laminatgolv. Klädkammare. Eftermiddags och kvällssol. Utsikt över Stamparken.

BADRUM

Helkaklat fräscht badrum med kakel i vitt och olivfärgat klinkers. Handfat samt badrumsskåp. Vägghängd toalett. Duschväggar.  Dusch och blandare . Stambytt.

UTHYRNINGDELEN

INNERHALL

Från stora hallen till vänster kommer man till en innerhall i den sk. uthyrningsdelen. Här finns plats för avhängning. Till höger finns det garderober. Målade väggar och laminatgolv. Här finns ytterligare en entre från trapphuset.

SOVRUM 3

Stort rum med plats för dubbelsäng. Målade väggar och lamingatgolv. Bra fönster ger rikligt med ljusinsläpp.

SOVRUM 4

Ett mindre sovrum som kan användas som barnrum eller kontor. Ljusa väggar och laminatgolv. Fönster som ger gott om ljus.

TOALETT

Fräsch toalett med vitmålade väggar och olivfärgat klinkers. Handfat samt badrumsskåp. Vägghängd toalett. Stambytt.


LÄGENHETSINFORMATION

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

FASTIGHETSBETECKNING

Sysslingen 2

LÄGENHETSTYP

5 rum och kök samt badrum och gästtoalett

LÄGENHETSYTA

95,0 kvm

LÄGENHETSNUMMER

603 föreningens nummer

1302 lantmäteriets nummer

VÅNING

03 ( av 03) Hiss finns ej

AVGIFT

6 311  kr/månad inkl värme, VA, Kabel-TV med basutbud

ANDELSPROCENT

0,15298

ANDELSPROCENT  KAPITAL

0,15561

ANDELSPROCENT ÅRSAVGIFT

0,15478

INRE FOND

0 (inre fonden borttagen)

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

ca 1150 KR  (betalas av säljaren)

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

ca 450 kr/ lån  (betalas av köparen)

PANTSÄTTNING

Lägenheten är ej pantsatt

UPPLÅTEN MARK

0

ÖVRIGA UPPLYSNINGAR

Ovanstående uppgifter är grundade på säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/ spekulant uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och ev. avgiftsförändringar.

Köpare / spekulant är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Väsentliga förändringar i planlösningen är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning i varje enskilt fall. Därför måste man lämna en skriftlig förfrågan vid förändingar i lägenheten.


BYGGNAD

BYGGNADSTYP        Flerbostadshus

FASTIGHETSBETECKNING: Stamtavlan 10

BYGGNADSÅR         1959

FÖNSTER                  3 glasfönster

VENTILATION            Mekanisk ventilation

TVÄTTSTUGA           Tvättstuga finns i entren. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, 1 torktumlare, torkskåp                                       samt mangel. Grovtvättstuga finns i  port 6 

FÖRRÅD                    Förråd samt matförråd  finns i källaren.

                                   Cykel och barnvagns förråd finns i huset.

FÖRENINGEN KONTOR  Stamgatan 89 , här finns en lokal för trivselklubben för föreningen medlemmar  & styrelsens

                                      kontor


FÖRENINGEN

FÖRENINGENS NAMN

HSB:S Brf Östberga med Org.nr. 702 00 268 16

FÖRVALTARE

Riksbyggen Ekonomicenter, Hyresgruppen, Box 540 721 09 Västerås

HSB:s Brf Östberga är en av Stockholms största och äldsta bostadsrättsföreningar.  Föreningen omfattar ca 855 bostadsrätter samt 3 lokaler med bostadsrätt. Fastighetsbeståndet består av ett stort antal låghus samt 3 punkthus som uppfördes  i slutet av 50-talet runt Stamparken.

Stamparken är en stor park i mitten av Stamgatan som erbjuder en rad rekreationsaktiviteter. Här finns lekplatser, boulebana, parklek, och en rad andra aktiviteter.  Se Stamparkens hemsida    http://www.stamparken.se/.

Alla som bor i föreningen har tillgång till två olika leverantörer av tv, bredband och telefoni - ComHem och Bredbandsbolaget (Fiberanslutning). Det är helt valfritt vilken leverantör och vilka tjänster man är intresserad av.

Det finns en samlingslokal att hyra, i port 70. Tre övernattningsrum finns att hyra inom föreningen, dessa ligger på Stamg. 9 , 33 och 74.  (kostar ca 200 -300 kr beroende på dag).

I föreningen finns ett stort antal P-platser. De kostar 350 kr/mån. Kötid kan förekomma. Det finns vissa möjligheter att parkera längs med gatan och det finns även ett antal "fria" p-platser inom området. För exakta kö-tider kontakta Riksbyggen på tel. 0771 860 860 hyresadministratör, p-platser, 09.30-11-15, 13.00-14.00, e-post boa@riksbyggen.se.

En rad renoveringar har utförts genom åren såsom bl.a. fasader, fönster, balkonger och värmesystem. Föreningen har under den senaste tiden utfört ett omfattande stambyte med badrumsrenovering samt renovering av elsystemet med byte av elmatning, gruppcentraler och elinstallationer, installation av 3-fas. Balkongdörrarna är K-märkta och får ej bytas ut. För tillfället håller föreningen på med markarbeten runt om på Stamgatan.

Föreningen har infört att en överlåtelsebesiktning som måste ske innan en överlåtelse kan godkännas. Syftet med dessa överlåtelsebesiktningar är att föreningen får en inblick i om det har gjorts någon otillåten ombyggnad i lägenheten


PANTSÄTTNING OCH DRIFTSKOSTNADER

Lägenheten är ej pantsatt

 

DRIFTSKOSTNADER

Elförbrukning                          200  kr/mån

Försäkring                             150  kr/mån

Avgift                                  6 311  kr/mån

Summa                              6 661  kr/mån   


ENERGIDEKLARATION

Byggnaden där Stamgatan 10, 2 tr. finns är energideklarerad.

Energideklarationen är utförd 2012-01-22

Energiprestanda 113 kWh/kvm/år


OMRÅDESBESKRIVNING

Östberga är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Östberga är uppdelat i den sk Gamla Östberga och Östbergahöjden. I Östberga centrum med omnejd finns Coop, restauranger, dagis, skolor, tandläkare mm. I närheten finns Årstafältet som som erbjuder driving range för golf, kolonilotter samt hundgård. På gångavstånd från Östberga finns Lisebergs vårdcentral med apotek.

I norr gränsar Östberga till Årsta i tidigare. Årstalänken och i Årstabergsvägens södra sida; i väster gränsar det till Västberga längs stambanans östra sida. Därefter gränsar den till Solberga vid Västberga begravningsplats. I söder gränsar den till Liseberg i skogsområdet väster om Östbergabackarna och Lisebergs bollplan, Sjöholmsvägen utgör gräns mot Örby Slott och Sparreholmsvägen, Huddingevägen och Bussen


KOMMUNIKATIONER

Östra delen av Östberga, Gamla Östberga, nås med SL:s buss 144 (Gullmarsplan-Fruängen). Östbergahöjden och Östbergabackarna nås med bussarna 168 mot Gullmarsplan och 134 mot Liljeholmen. Med bil kommer man snabbt ut på Södra Länken både mot city och E:4an.

Kollektivtrafik

 • Buss 134 Liljeholmen - Östbergahöjden
 • Buss 144 Fruängen - Gullmarsplan
 • Buss 165 Liljeholmen - Farsta C
 • Buss 168 Gullmarsplan - Östbergahöjden
 • Tvärbanan, Årstafältet


SKOLOR OCH DAGIS

SJÖÄNGSSKOLAN

Sjöängsskolan, byggd 1963, är belägen i norra Älvsjö intill Örby slottspark. Skolan erbjuder förskoleklassverksamhet för 6-åringar, grundskola årskurs 1-9 samt skolbarnsomsorg för barn som är mellan 6 och 12 år gamla.

www.sjoangsskolan.se

STUREBYSKOLAN

Sturebyskolan är en grundskola 1-9  belägen i utkanten av Stockholm. Skolan har cirka 1 000 elever och en personalstyrka på mer än 120 personer.

 Sturebyskolan har ett gott rykte som gör skolan mycket intressant för studenter från olika delar av södra Stockholm. Lärarna är motiverade, ambitiösa och arbetar mycket hårt för att utveckla sig själva i sitt yrke. Elevernas projekt är mycket respekterade och betraktas som bland de bästa i Stockholm.

http://www.sturebyskolan.stockholm.se

ÖSTBERGASKOLAN

Välkommen till Östbergaskolan som är en liten skola med stora möjligheter och ambitioner.Östbergaskolan har en erfaren, välutbildad och stabil lärarkår, där varje pedagog är medveten om sitt uppdrag och är engagerade i elevernas lärande, omsorg och sociala utveckling.

www.ostbergaskolan.se

DAGIS

Treklövern

Gläntan

Humlan

Valrossen


IDROTT OCH FRITID

 • Enskede Rackethall
 • Enskede Ridskola
 • Lisebergs bollplan
 • Årsta Golf
 • Årsta Sportfält


PARKER OCH KULTUR

Parker, kultur och kulturlämningar

 • Parkleken Backen
 • Gamla Göta landsväg
 • Gravfält invid Göta landsväg
 • Kvarnbacken, Örby kvarn
 • Stamparken i Östberga
 • Årstafältet
 • Årstafältets koloniområde
 • Örby slott, med rester av slottsparken


ÖVRIG INFO

 • Brännkyrka kyrka och församling
 • Byggplaner för Årstafältet
 • Byggplaner för Årstastråket
 • Årsta partihallar
 • Älvsjömässan, d.v.s. Stockholmsmässan


BOSTADSFAKTA

 • Adress, Område
  Stamgatan 10, 3 tr Älvsjö
 • Boarea 95 kvm
 • Antal rum 5
 • Varav sovrum 4
 • Pris 2490000
 • Pris kommentar Som utgångspris !
 • Avgift/mån 6311 / mån
 • Ingår i avgiften
  Värme, Vatten, Kabel-TV grundutbud, förråd
 • Ingår ej i avgiften Hushållsel
 • Byggnadsår 1959
 • Våning 03
 • Hiss Nej
 • Lgh.nr 603
 • Lgh.nr. LMV 1302
 • Energiprestanda 113

FASTIGHETSMÄKLARE

 • Elisabet Paschos
 • Reg.Fastighetsmäklar
 • elisabet@maklarama.se
 • FMG-Fastighetsmäklargruppen AB
 • Mäklarama
 • Värmdö Mäklarbyrå
 • www.maklarama.se
 • Sjöholmsvägen 65, 125 71 Älvsjö
 • Telefon: 08-722 03 22
 • Mobil: 070-433 78 97

VISNINGAR

VIKTIGA DOKUMENT


Hör av dig idag för en gratis värdering!

Det är många faktorer att ta hänsyn till för att få en bra värdering.

Copyright © 2016 Mäklarama, Development by SILJAN DESIGN