Warning: Use of undefined constant cot_thumb - assumed 'cot_thumb' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/webvol13/ku/p1642l0j6ks685y/maklarama.se/public_html/plugins/pagemavatar/inc/pagemavatar.functions.php on line 195

Köpa bostad

Funderar du att köpa en bostad?

Att köpa en bostad är oftast en ganska lång process.
Bostaden ska uppfylla en rad krav som man har ställt.

Storlek på bostaden, läget, renoverad eller renoveringsobjekt, område mm.

Nedan har vi sammanställt en liten KÖPGUIDE för att hjälpa er lite på vägen.
 

1. LÅNELÖFTE

Börja med att kontakta banken för en genomgång av Din ekonomi och skaffa ett s k lånelöfte. Det innebär att banken ger klartecken för ett lån när du väl har hittat din drömbostad.
 

2. VISNINGAR

Gå på många visningar så att du får känsla för hur du vill ha din bostad., området, renoverat eller orenoverat, mm.
 

3. BUDGIVNING

Ibland uppstår budgivning om en bostad är eftertraktad av fler intressenter. Då gäller det att ha lånelöftet klart, Hos oss tillämpar vi öppen budgivning och bud, tid samt budgivare noteras noggrannt.
 

4. UNDERSÖKNINGSPLIKT

Som eventuell köpare av en bostad har man enligt lag en väldigt stor undersökningsplikt. Det innebär att man ska undersöka bostaden väldigt noga helst med hjälp av en besiktningsman. Köper du en bostadsrätt är det viktigt att ta del av föreningens ekonomi och framtida planer.
 

5. KONTRAKTSSKRIVNING

Vid kontraktsskrivning upprättas de juridiska dokument som är viktiga för att affären skall bli definitiv. I samband med kontraktsskrivningen skall köparen erlägga en handpenning på 10 % av köpeskillingen.
 

6. TILLTRÄDET

Vid tillträdet överlåts bostaden till köparen efter att resterande köpeskilling har erlagts. Vid denna tidpunkt överlämnas nycklar, ev. bostadspärm mm.Hör av dig idag för en gratis värdering!

Det är många faktorer att ta hänsyn till för att få en bra värdering.

Copyright © 2016 Mäklarama, Development by SILJAN DESIGN